"HARCSA" címkével ellátott hírek
A harcsa az év hala 2017-ben - közölte a Magyar Haltani Társaság vasárnap az MTI-vel.
Vesztőhely. A tatárjárás alkalmával az itt élők állítólag kaszákat helyeztek a folyó medrébe, amely megakadályozta a tatárokat az átkelésben, s számunkra így lett ez a hely vesztő(hely), melyből azután az évszázadok során alakult ki a település mai elnevezése, Vésztő. Van, aki a Víztőből eredezteti a városnév kialakulását, amely arra utal, hogy a Sebes-Körös régi medrébe vezető nagyobb ér itt csatlakozott a folyóhoz.
Rekord méretű harcsát fogott tegnap este egy horgász Kaposváron a Deseda tóból. A kapitális állat 98 kilogrammot nyom és 220 cm hosszú. A halat két órán keresztül fárasztotta, mire sikerült partra húzni. A szerencsés horgász ezzel a fogással beállította a tórekordot - írta a hirado.hu.
Nemzetközi szinten is jelentősnek tekinthető, 98 kilogrammos lesőharcsát fogott két horgász a Heves megyei Gyöngyöspata melletti halastavon - adta hírül hétfőn gyöngyös.hu.
Idén tavasszal kevesebb haltetemet találtak a halászok a korábbi évekhez képest - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az MTI-vel szerdán.
Egy gereblyéző páros Gyomaendrődnél három, míg egy férfi és négy társa három és fél mázsa halat próbált elvinni egy biharugrai halastóból. A rendőrök lefülelték őket.
Egy hatalmas harcsát fogott kedden este a hortobágyi Kadarcsi csárda melletti tóban egy helyi horgász. Csendes Lajos és segítője 1 óra 10 percen át fárasztotta a 224 centiméter hosszú kapitális példányt.
Óriási, 214 centiméter hosszú és 82,5 kilogramm súlyú harcsát fogott ki a Tisza-tóból Vida György veszprémi horgász. A kapitális méretű halat 12 méter mélyről, úgynevezett sleppelő módszerrel fogta a sporthorgász és mintegy 30 percnyi fárasztás után került a csónakba.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft