"HÁRMAS-KÖRÖS" címkével ellátott hírek
A mértékadó árvízszintnél csaknem egy méterrel magasabbra emelik a Hármas-Körös jobb parti, csaknem öt kilométer hosszú gátját Gyomaendrőd térségében - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szerdán az MTI-vel.v
Ilie Nastase, a román tenisz legnagyobb egyénisége. Profi teniszező 1969 és 1985 között volt, nyert két egyéni Grand Slam tornát (Roland Garros 1973, US Open 1972), háromszor párosban, kétszer pedig vegyes párosban győzött. Profi pályafutása alatt összesen 2 076 761 dollár pénzdíjat teniszezett össze.
A Közép-Tisza-vidék eddigi legnagyobb, 3,3 milliárd forint értékű vízügyi beruházása valósult meg a Hármas-Körös mentén, miután csütörtökön átadták az új, csaknem 11 kilométer hosszú árvízvédelmi fővédvonalat.
Egy 52 éves férfi holttestét emelték ki a búvárok Gyomaendrőd közelében, a Hármas-Körös dan-zugi holtágából - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.
Korlátozták a belvíz szivattyúzását a Hortobágy-Berettyóba, egyúttal szombat délelőtt megkezdték a folyó vizének átemelését a Hármas-Körösbe - tájékoztatta a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság az MTI-t.
Az országba belépő folyók többsége már apad, de például a Körösökön még jelentős árhullám vonul le. Számottevő csapadék nem várható a következő napokban, ezért nagy területre kiterjedő rendkívüli helyzetre már nem számítanak az ár- és belvíz miatt a szakemberek.
Egy férfi horgászik a folyóparton, és az egyik lába be van gipszelve. Arra megy egy másik horgász, helyet keresve magának. Mikor meglátja a kollégáját, megkérdezi tőle: - Harapnak a halak? Mire az így válaszol: - Nem, csak elestem. De képzeljük el azt az esetet, amikor az amatőr pecástól megkérdezi egy profi horgász: - Uram! Fogott már életében valamit? Mire az amatőr horgász így válaszol: - Még nem, de ennek a tónak a halait már sikerült úgy megszelídítenem, hogy valamennyien a horgomról esznek.
Hetek óta kering Gyomaendrődön az a hír, miszerint krokodilt láttak a Hármas-Körös Bónum-zugi holtágában. Sőt, most azt az információt kaptuk egyik olvasónktól, hogy elfogták a hüllőt. Tényleg?
Megyejárás: a Hír6 csapata ezúttal Gyomaendrődre látogatott el. Várfi András polgármester vezetésével jártuk körbe a települést.
Megyejárás: a Hír6 csapata ezúttal Gyomaendrődre látogatott el. Várfi András polgármester vezetésével jártuk körbe a települést.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft