"HASZNÁLTAUTÓ-PIAC" címkével ellátott hírek
Már 11 éve emelkedik a hazai autópark átlagéletkora: a kutatási adatok alapján az autópark átlagos életkora 2018 első negyedévében 13,9 év, ami 0,7 évvel magasabb a két évvel ezelőtt mértnél - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnek a Robert Bosch Kft. megbízásából készített kutatásból. Az autóval rendelkezők aránya 2018-ban elérte eddigi maximumát, a háztartások 46 százalékában van autó.
Az elmúlt egy évben vizsgált több mint 800 autókereskedésből mintegy 400 felelt meg az autókínálaton, a céges háttéren, illetve a vásárlói visszajelzéseken alapuló kritériumrendszernek az ország első ellenőrzött használtautó-piacterén, a JóAutók.hu oldalon, ezért a portál becslése szerint a teljes piacon a mintegy 3000 működő autókereskedésből csupán 800-1000 tud eleget tenni a megbízhatósági feltételeknek - közölte az oldal hétfőn az MTI-vel.
A kedvező piaci környezetben éves szinten akár 750 ezerre is emelkedhet a belföldi adásvételek, átírások száma.
Jövőre jöhet a járműéletút-adatszolgáltatás.
Tovább élénkült a használtautó-piac az idei év második negyedévében is, a használtautó-index 122 százalékra nőtt, ami közel 9 százalékponttal haladja meg az előző negyedévit - közölte a Használtautó.hu szakportál az MTI-vel szerdán.kportál az MTI-vel.
Mintegy két hét alatt találnak gazdára az újszerű autók Magyarországon, szemben a többi használtautó 5 hetes átfutásával - emelte ki a használtautó.hu az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Tovább élénkült a használtautó-piac az idei első negyedévben - közölte a Használtautó.hu szakportál az MTI-vel hétfőn.
Hosszú idő után először volt tapasztalható jelentős visszaesés a használtautó piacon, ugyanis 2012 első negyedévében 11,9 százalékkal kevesebb használt gépkocsit írtak át a tavalyi évhez képest. Ugyan az autóvásárlás némely adóterhe csökkent az elmúlt időszakban, a számok azt mutatják, hogy az autófenntartás növekvő költségei, valamint a nehéz gazdasági helyzet visszafogta az érdeklődést az autópiac ezen területén is.
Tovább erősödik a használt autók magyarországi piaca, azonban a jelenlegi helyzetben egyre nehezebb jó minőségű autót találni - állapítja meg elemzésében az országos értékesítési hálózattal rendelkező Weltauto.