"HATÁRSÉRTŐK" címkével ellátott hírek
Fényképcserés horvát magánútlevéllel szeretett volna kilépni az Európai Unióból egy bosznia-hercegovinai férfi a röszkei határátkelőhelyen vasárnap délután.
Lökösházánál két ízben is probléma adódott a külföldiekkel: egy japán és egy bolgár állampolgárnak gyűlt meg a baja a magyar hatóságokkal.
A szombat reggeli órákban egy helyi lakos lett figyelmes Röszkén egy 16 fős embercsoport mozgására. Mivel a személyek ismeretlenek voltak számára, ezért azonnal értesítette a határterületen járőröző szegedi határrendészeket. Az információ birtokában a járőrök rögtön megkezdték a személyek felkutatását, amely sikerrel járt. Röszkén a sportpályánál feltartóztatták a nagyszámú csoportot, akikről kiderült, hogy az államhatárt illegálisan lépték át.
Hamisítás, tiltott határátlépés és kiutasítás volt a keddi termés a határon. Egy guineai államporgárt is feltartóztattak, aki menedékjogot kért.
A mezőkovácsházi rendőrök lettek figyelmesek, tegnap késő éjjel egy erősen illuminált hölgyre Dombegyháza belterületén, aki még hangoskodott is. A nő csak románul beszélt és mivel okmányok sem voltak nála, így a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre szállították.
A hétvége határőrizeti termése szokványosnak volt mondható. Egy üdítő kivétel akadt ,egy Holland kerékpáros házaspár, akik meg voltak arról győződve, hogy már itt is szabadon járhat-kelhet az ember fia az országok között.
Mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai: két nap alatt hat határsértőt fogtak el.
Több mint 32 millió forint értékű cigarettát akart átcsempészni a nagylaki határátkelőhelyen egy román állampolgár tegnap este, de a határrendészek tetten érték - közölte a Hír6.hu-val Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő.
Csütörtök reggel a Dacia, este a Körös nemzetközi gyorsvonaton is utazott egy-egy román személy, akik okmány nélkül jelentkeztek kilépésre
Ismét többen próbálkoztak a napokban engedély nélkül hazánkba jönni, ám lefülelték őket a határrendészek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft