"HATÁRVADÁSZ" címkével ellátott hírek
Iráni származású német állampolgárokat vett őrizetbe a rendőrség Békés megyében. Mezőhegyes közelében fogták el őket, az autójukban két iráni férfi utazott, akik illegálisan lépték át a magyar–román államhatárt.
Júliusban és augusztusban négy fesztiválon is várják a határvadász hivatás iránt érdeklődőket a rendőrök.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja a határvadász hivatás iránt érdeklődők jelentkezését.
Áprilisban rendezvényeken és egy békéscsabai bevásárlóközpontban is várják a határvadász hivatás iránt érdeklődőket a rendőrség munkatársai.
Várhatóan a határvadász bevetési osztály első állománya május 1-én érkezik meg Orosházára, melyről Miskolczi Csanád, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság igazgatója személyesen egyeztetett Dávid Zoltánnal, Orosháza város polgármesterével és Zalai Mihállyal, a Békés Megyei Közgyűlés elnökével. A határvadászok elsősorban határőrizeti és határrend-fenntartási feladatokat látnak majd el.
A Készenléti Rendőrség parancsnoka járt Orosházán, a tervezett fejlesztésekről egyeztetett Dávid Zoltán polgármesterrel. Az első határvadászok várhatóan nyáron érkeznek Orosházára, a volt határőr laktanyában állomásoznak majd. A határvadász századok megerősítéséről 2016 augusztusában döntött a kormány.
Békéscsabán, Békésen és Kondoroson is találkozhatnak az érdeklődők a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportjaival.
Orosházán 63 hallgató kezdte meg tanulmányait.
Békéscsabán a bevásárlóközpontban, Kunágotán pedig búcsúban kaphatnak felvilágosítást azok, akik érdeklődnek a határvadász képzés iránt.
Fesztiválon, sportrendezvényen és bevásárlóközpontban is várják az érdeklődőket a jövő hét folyamán a toborzó csoportok Békés megyében.