"HAVAZÁS" címkével ellátott hírek
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a havas, hideg időjárás ellenére nem halasztja el az OTP Bank Liga szombati, 21. fordulóját.
Havazás és ónos eső is várható a meteorológiai tavasz első napján. Ezzel együtt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap és némileg melegszik az idő, de napközben továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Kékestetőn csaknem 80 centiméteres a hó vastagsága. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön Facebook-oldalán azt írta: a hegyekben, különösen nyugaton, délnyugaton még vastagodhat a hótakaró, másutt már olvadni fog.
A téli időjárás miatt a horvát hatóságok nem engedik be csütörtök reggeltől a kamionokat a letenyei magyar-horvát határátkelőn - közölte a police.hu.
Jelentős mennyiségű hó hullhat kedd délutántól a Dunántúlon.
A hó mellett lesz eső és havas eső is. Vasárnap pedig erős lesz a szél.
A magasabban fekvő települések közül néhányban már 30 centiméter körüli a hóréteg, de az alacsonyabb részeken is jelentős mennyiségű hó hullott szerdán. Az előrejelzés szerint viszont olvadás várható.
Hó és ónos eső is esni fog.
Példátlan mennyiségű hó hullott a hétvégén Moszkvában, ami komoly közlekedési fennakadásokat és halálos balesetet okozott.
Országszerte több helyen megmaradt a szombaton lehullott hó, de csak a hegyvidékeken alakult ki jelentősebb hóréteg.