"HAVAZÁS" címkével ellátott hírek
Moszkvában 140 éves napi havazási rekord dőlt meg, az elmúlt éjszaka alatt a havi csapadéknorma csaknem egyharmada hullott le - közölte a Ria Novosztyi hírügynökséggel szerdán az orosz főváros meteorológiai szolgálata.
Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon, Kékestetőn 37 centiméteres a hó vastagsága.
A kedden kezdődött havazás miatt a Dunántúl, a Dél-Alföld és az Észak-Alföld fő- és mellékútjai havasak, hókásásak vagy sónedvesek - közölte szerda reggel honlapján az Útinform.
Sokfelé havazik a Dunántúl nyugati, északnyugati részén, valamint a főváros és Székesfehérvár térségében, Fonyód és Dunaújváros környékén eső esik, míg az Alföld déli és északkeleti részén köd miatt korlátozottak a látási viszonyok - közölte az Útinform csütörtökön a honlapján.
Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adott ki figyelmeztetéseket keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Kedden újabb országos havazás várható, így ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Hamarosan országszerte véget ér a tél második havazása. Péntek este óta gyakorlatilag mindenhol esett hosszabb-rövidebb ideig. Néhol akár 15-20 cm is összegyűlt. Az utak csúsztak, a közlekedés lelassult, több baleset is történt. Van, ahol szombat estére már elolvadt a hó, de a következő napokban jöhet az utánpótlás.
Néhány órás napsütésre még számítani lehet, ugyanakkor az északkeleti tájakon borult idő ígérkezik. Több megyére figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, írja a híradó.hu.
A havazás miatt péntek délután óta 40 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat, egy ember meghalt, többen megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombat reggel az MTI-vel.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft