"HAWAII" címkével ellátott hírek
Erősödött a Kilauea vulkán tevékenysége - helyi idő szerint - kedden a hawaii Nagy Szigeten, a lávakilövellések geotermikus erőművet veszélyeztetnek.
Újabb hasadékok nyíltak a Hawaii szigeten tomboló Kilauea vulkánon, és geológusok arra figyelmeztetnek, hogy a csendes-óceáni tűzgyűrű néven ismert törésvonal mentén szintén kitörések várhatók.
A Hawaii Nagy Szigetén lávafolyamokat kilövellő Kilauea vulkán helyi idő szerint vasárnap estig mintegy 30 házat pusztított el és csaknem 2000 embert kényszerített otthona elhagyására.
A Kilauea vulkán lávakilövellései újabb házakat tettek tönkre szombaton Hawaii Nagy Szigetén, óvatosságból újabb 2000 embernek kellett elhagynia az otthonát. A földrengések és lávakilövellések még hónapokig eltarthatnak – közölte az amerikai földtani intézet (USGS).
Derrick Watson honolului szövetségi bíró kedden közzétette, hogy ismét felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök rendeletét a beutazások átmeneti korlátozásáról.
Busás pénzbírságra számíthatnak ezentúl Hawaii fővárosában azok a gyalogosok, akik telefonjukat nézik, miközben átkelnek az úton.
Elsőként Hawaii amerikai szövetségi állam támadta meg Donald Trump új elnöki rendeletét a bevándorlás átmeneti szigorításáról.
"Családiautó-méretű" tengeri szivacsot fedezett fel két Hawaii környékén kutató tudós, akik szerint valószínűleg a világ legnagyobb mélytengeri szivacsára bukkantak.
Pearl Harbornál ismét feltűnnek a hadihajók: huszonkét országból 55 hajó, több mint 200 repülőgép és 25 ezer ember benne.
Mahalo! Aki arról álmodozott, hogy körülnézzen Hawaii-n, most a Google Street View segítségével megteheti.