"HÁZASSÁG HETE" címkével ellátott hírek
Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl száz településen több mint kétszáz programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Vasárnap kezdődik a házasság hete. Országszerte és a határon túl több mint háromszáz programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára.
Húsz év nem házasodtak annyian, mint tavaly; 2016 januárja és novembere között csaknem 49 ezer pár járult az anyakönyvvezető elé - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.
Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 250 előadással, kulturális programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára - ismertette Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Az elmúlt négy évben folyamatosan nőtt a házasságkötések száma Magyarországon, így megállni látszik a 2000-es években jellemző kedvezőtlen irányzat - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből.
Szombat reggel szokásosan egy élelmiszerboltban álltam sorban. Mögöttem két középkorú, hozzám képest pénzeszsák beszélgetett egy harmadik társukról, akinek állítólag már annyi pénze van, mint a szemét. Állítólag már van annyi dohánya, hogy ki tudja fizetni a válását. Miközben emberek százezrei épp az esküvőikre kuporgatnak. Jó napot! Idén február 8-15. között van a házasság hete.
A megtartó hűség mottóval rendezik meg idén a házasság hetét Magyarországon; az Egyesült Királyságból 18 évvel ezelőtt elindult, a család értékeire figyelmet felhívó mozgalomhoz már 21 ország csatlakozott.
Harmadával kevesebb a házasság, és csaknem kétszer annyi a válás, mint 50 éve. Ezt a tendenciát szeretné megállítani a Házasság hete mozgalom. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a házasság fontosságára, és segítsenek azoknak a pároknak, akik problémákkal küzdenek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés