"HÁZIORVOS" címkével ellátott hírek
Több mint 40 millió forint TOP-os forrásból, valamint hét millió forint feletti önkormányzati forrásból újult meg Orosházán, a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő. Mostantól fogva az Orosháza-Szentetornya településrészen lakók korszerű és esztétikus környezetben részesülhetnek orvosi ellátásban. Az ünnepélyes keretek között zajló átadás csütörtök délután történt.
Legalább 422 háziorvosi és 255 fogorvosi praxis áll tartósan betöltetlenül - hívta fel a figyelmet keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa.
Július 1-je a magyar egészségügy legkiemelkedőbb ünnepe, amelyen országszerte Semmelweis Ignácra emlékeznek, a magyar anyák megmentőjére. E jeles alkalomból Dévaványán is köszöntötték az egészségügyben dolgozókat, akiknek műsorral, majd állófogadással készültek.
Sokkal több adatot láthat az orvos vagy a gyógyszerész a betegről, de nem kötelező mindent megadni.
Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyében a legrosszabba helyzet.
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kormányon a háziorvosi ellátást is leépítette, több száz településen pedig meg is szüntette.
Dr. Lizák Anna kapta a Gyomaendrőd Egészségügyéért Elismerő Oklevelet.
Bemutatkozik Füzesgyarmat új háziorvosa, Dr. Imre Gábor
Nyolcvanegy pályázatot nyújtottak be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által meghirdetett háziorvosi letelepedési, illetve praxisvásárlási program keretében, a pályázók közül hatvannégyen kötötték meg a dotációhoz szükséges kontaktust még az év vége előtt. Békés és Csongrád megyében négy-négy pályázóval kötötték meg a támogatási szerződést.
Már rendelkezésre áll a háziorvosoknál az influenza elleni oltóanyag, a vírussal szemben ez a leghatékonyabb védekezési mód - közölték szakemberek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft