"HEGEDŰ" címkével ellátott hírek
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját a Fonó Budai Zeneházban. Szombaton és vasárnap vonós mesterhangszerek kiállítása mellett borkóstolók, koncertek várják az érdeklődőket.
Mintegy négyezer hegedű égett el abban a tűzben, amely a szászrégeni hangszergyár maroshévízi részlegében keletkezett hétfő este - jelentette kedden az Agerpres hírügynökség.
A rendőrség keresi azt a férfit, aki ellopott egy értékes hegedűt március 27-én, délután a Gégény és Záhony között közlekedő sebesvonaton.
Egy szíriai származású hegedűművésznő Olaszországban felejtette egy vonaton a hangszerét. Valamiért csak napokkal később érdeklődött utána, de meglett az értékes Stradivari: Németországban.
A 300 éves, 1,2 milliárd forint értékű hegedű elrablója meglehetősen súlyos árat fizet tettéért.
Elloptak egy Giuseppe Guarneritől származó hegedűt Bécsben a Kurier című lap értesülései szerint.
Bartók Béla Zeneiskola népzenész és népi énekes növendékei tartottak gálaműsort hétfő délután Békéscsabán a Meseházban. Ezzel a programmal az épülettől is búcsúzott a Meseház, ami számos nagyszerű hangulatú eseménynek adott otthont éveken át.
Egy hegedűs a világ leggyorsabb embere - agyilag.
Restauráláson esett át Dankó Pista hegedűje, a szegedi Móra Ferenc Múzeum néprajzi gyűjteményének kiemelkedő darabja. Mint megtudtuk, a hangszer egy repedés miatt került felújításra.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft