"HEGEDŰMŰVÉSZ" címkével ellátott hírek
Életének nyolcvankettedik évében kedd hajnalban elhunyt Komlós Péter kétszeres Kossuth-díjas hegedűművész - tudatta a család kedden az MTI-vel.
Egy szíriai származású hegedűművésznő Olaszországban felejtette egy vonaton a hangszerét. Valamiért csak napokkal később érdeklődött utána, de meglett az értékes Stradivari: Németországban.
Öt kontinens világhírű előadóművészeinek részvételével, telt ház előtt tartotta hetedik újévi koncertjét Mága Zoltán csütörtökön Budapesten a Papp László Sportarénában, a Kárpát-medence legnagyobb újévi koncertjén, amelyen egyszerre 13 ezer ember köszöntötte koccintással az új esztendőt.
A New York-i Carnegie Hallban adott teltházas koncertet Mága Zoltán hegedűművész vasárnap a Hegedűvel a világ körül című, 100 állomásos világkörüli turnéja részeként.
Életének 90. évében meghalt Kemény Endre karmester, hegedűművész, zeneakadémiai tanár - közölte Hollós Máté, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke vasárnap az MTI-vel.
Életének 92. évében elhunyt Zsigmondy Dénes világhírű hegedűművész és zenepedagógus - közölte a család vasárnap az MTI-vel. Bajorországi otthonában szombaton érte a halál.
Hazahozták az olasz óceánjáró balesetében meghalt Fehér Sándor holttestét; a koporsót szállító, Milánóból érkezett menetrend szerinti Malév-járat szerdán, háromnegyed 12-kor landolt a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft