"HÉGELY SÁNDOR" címkével ellátott hírek
Pedig… Pedig, amikor 2016 novemberében megnyílt a békéscsabai Kolbászfalu Rendezvénypajtájában (60 esztendő után újra!) a városi jégpálya, és nem sokkal később megalakult a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület, sokan csak csóválták a fejüket – mármint az utóbbi jelenség miatt. És bizony a valóság derekasan felülírta a mindennapi szkepticizmust: már közel negyven kis hokis szántja a pályát. Vasárnap a Dél-Alföldi Jégkorong Fesztivál zajlott a pajtában: Szarvasról, Makóról, de még Szegedről is érkeztek a játék szerelmetesei.
Amikor 2016 novemberében megnyílt a békéscsabai Kolbászfalu Rendezvénypajtájában (60 esztendő után újra!) a városi jégpálya, és nem sokkal később megalakult a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület, sokan csak csóválták a fejüket – mármint az utóbbi jelenség miatt. És bizony a valóság derekasan felülírta a mindennapi szkepticizmust: már közel negyven kis hokis szántja a pályát. Vasárnap a Dél-Alföldi Jégkorong Fesztivál zajlott a pajtában: Szarvasról, Makóról, de még Szegedről is érkeztek a játék szerelmetesei.
A húsz éve beindult Csabai Kolbászfesztivál idén (ez a 21.), a 21-es számok bűvöletében startolt – legalábbis Hégely Sándor vagy huszonegy féle kombinációt sorolt fel fesztiválnyitányában csütörtök este, 21-3 órakor.
A húsz éve beindult Csabai Kolbászfesztivál idén (ez a 21.), a 21-es számok bűvöletében startolt – legalábbis Hégely Sándor vagy huszonegy féle kombinációt sorolt fel fesztiválnyitányában csütörtök este, 21-3 órakor.
A hosszú kolbász jó s a kurta prédikáció - ennek a jegyében nyílt meg hivatalosan is a 20. jubileumi Csabai Kolbászfesztivál.
A Csabai Kolbászklub szerint a hivatalos leírás téves, az igazi csabait ugyanis nem szabad műbélbe tölteni – most mégis műbélbe töltött kolbászokat árulnak csabaiként.
- Tudtuk, hogy jubileumi fesztiválra készülünk, tudtuk, hogy ki kell vágnunk a rezet, tudtuk, hogy valami különlegeset várnak el tőlünk az emberek, és úgy is gondoltuk, hogy tényleg különleges ajánlattal várjuk vendégeinket a XX. Békéscsabai Kolbászfesztiválra – kezdte a közepén, vagy az elején (ki tudja) Hégely Sándor, fesztiváligazgató arra a kérdésemre, hogy jelentett-e valamilyen különbséget a felkészülésben az a tény, hogy jubileumhoz érkeztek.
Október 28-31. között zajlik Békés megye centrumában a 20. Csabai Kolbászfesztivál. 19 éve, amikor 1997-ben az első történés megnyitotta a kapuit, talán csak dr. Ambrus Zoltán, a rendezvény megálmodója hitt benne, hogy ötlete javában túlél mindent és mindenkit. Ugye 19 év majd’ egy emberöltő; és aki ebbe az időintervallumba beleszületett, annak már alap, aki korábban, annak meg már természetes, hogy hozzátartozik Békéscsabához ez az október végi négy nap. Hégely Sándor fesztiváligazgatóval beszélgettem.