"HENTES" címkével ellátott hírek
A Tatabányai Törvényszék bizonyítottság hiányában pénteken felmentette azt a darnózseli férfit, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait részben elégette, majd szétszórta. Az ítélet nem jogerős.
Megkezdődött a Tatabányai Törvényszéken kedden egy darnózseli férfi pere, akit azzal vádolnak, hogy megölte a feleségét, a holttestet a házukban kialakított húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd szétszórta.
Minden tiszteletem a soha, vagy rövid ideig itt élt díszpolgároké; természetesen főt hajtok a híres elszármazottak előtt is, akik maximum egy gasztrofeszkón érzik itteninek magukat, és amikor elhagyják a várostáblát, kábé a „hamarabb kellett volna lelépnem” gondolatokkal sóhajtanak egyet. Mi itt élünk, nekünk saját, mindennapi hírességeink vannak. Most Molnár Pált (Palika a király-t) mutatjuk be, aki hétvégenként újra hentesként tevékenykedik, amúgy biztonsági őr (noha megveti az erőszakot), ráadásul egy kispályás focicsapatban a hálóőr szerepét is betölti. Csabai celebek 1.
Mindenkinek vannak különbejáratú embere(i). Ilyen például a fodrásza, az autószerelője, mi több, az informatikusa, esetleg a basszusgitár-tanara, netán a személyi edzője, ami lehet a hentese is – ugyanis az utóbbi fejtől is nagyon sokan függ a hosszú létünk titka. Például Jani hentes már vagy tíz éve felel családunk kulináris élvezeteink kielégítéséről. Sőt, a sonkát is tőle toljuk a húsvéti fehér asztalra, ellenben most egy másikat fogunk.
Néhány makói hentes Németországba indult dolgozni, ám a remélt jó fizetés helyett még nagyobb szegénység lett a vége - írta a hirado.hu.
Plusz szolgáltatásért plusz díjat kérhet a kereskedő, ha bolond lenne, még a köszönéséért is felárat számolhatna - mondta a kereskedelmi szövetség főtitkára. A fogyasztóvédelem szerint az ár egyértelmű feltüntetése viszont nem választás kérdése.
A Szarvasi Rendőrkapitányság a közelmúltban tudomást szerzett arról, hogy a kapitányság illetékességi területén lévő egyik településen állatok illegális vágását végzik. Leginkább lovakat és szarvasmarhákat vágtak le, majd húsukat értékesítették. A nyomozás jelenlegi állásáról tartottak sajtótájékoztatót a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon szerdán délelőtt.
Az árusok szerint a támadást hosszas veszekedés előzte meg, és a késelő hentes ittas lehetett, eljárás indult ellene.
Gasztronómia. Az örök téma napjainkban sem veszít népszerűségéből. Az írott, a hallgatott és a nézett média egyaránt különlegesen kezeli a témát. Valamire való magazin nincs meg híres szakácsok, vagy híres emberek, vagy celebemberek, vagy átlagemberek receptjei nélkül. Ugyanez vonatkozik például a televíziókra is. Nincs olyan adó, amelyiken ne lenne valamilyen gasztronómiával kapcsolatos műsor. Gasztroangyal (m1), Stahl konyhája (tv2), Gasztrománia (RTL Klub), hogy csak a legnagyobb hazai televíziókat említsük. De létezik Hal a tortán (tv2) és Vacsoracsata (RTL Klub) nevű idegfeszítő műsor is, ahol hazánk legismertebbnek tartott emberei főznek egymásnak. Az viszont, hogy 2012-ben sok európai országot követve Magyarország önálló Gaullt Millau kötetet kapott, az a magyar gasztronómia felkapaszkodását jelenti a világ gasztrotérképére. Ebben a könyvben az ország legjobb éttermei vannak tesztelve és minősítve, a legeslegjobbak szakácssapka minősítést kaptak.
És akkor a gyulai hentesek ecsetet, festéket, kefét ragadtak, és hozzáláttak. Hozzáláttak a munkához. Először is birtokba vették a Kétegyházi út sarkán üresen álló, önkormányzati segítséggel felújított egykori közvágóhíd épületét. Másodszor az időközben visszakerült húsipari kiállítás anyagát kezdték el felújítani, kicsinosítani, kiállításra alkalmassá tenni. Ki kellett tenniük magukért, mert nagyon csekély (jelképes) térítés ellenében kapták meg az épületet, azért, hogy a legautentikusabb helyszínen tudják bemutatni a méltán világhírnévre szert tett gyulai hentesek életét. Legyen a jelenkor méltó a városnak világhírnevet hozó elődökhöz, a Gyulai Kolbász feltalálóihoz! Erre a feladatra vállalkoztak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft