"HERCZEG TAMÁS" címkével ellátott hírek
Négy nap alatt több mint húsz produkciót láthatnak az érdeklődők a 31. Zenei Ifjúsági Találkozón és Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen (Zenit) augusztus 17-e és 20-a között Békéscsabán.
November 27-én 17.30-kor nyitja meg kapuit a Békéscsabai Karácsonyi Vásár, de a korcsolyapálya – változatlan árakkal – péntektől várja a Szent István térre látogatókat.
2016.május 7-én vette kezdetét a Csabagyöngye Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny.
Csomós Lajos, a Békéscsabai Jókai Színház színésze testtartásával, eltökélt tekintetével egyszerre csak csendet varázsolt a terembe. A Csaba Park területén lévő kolbászmúzeumban – itt tartották a sajtótájékoztatót - hallhatóvá vált a légy zümmögése. Megvárta, ameddig minden tekintet rászegeződik, amikor minden tekintetből ugyanaz a kérdés sugárzik felé, nos, akkor rákezdett a dalra. A dalra, melyet mindenki ismert, melyet mindenki kívülről fújt.
Már pedig ebből a fogalmazásból sem a vér, sem az erotika nem fog csordogálni, és mégis ez a néhány leütés sokaknak hírértékkel bír a békéscsabai művész- és az azt körül ölelő világban. Ugyanis a több évtizede Csabán élő, amúgy fővárosi származású Szereday Ilona (Babi) festő-grafikus tanár még legalább öt esztendeig választott hazájában marad.
Szereday Ilonának, Babinak kedden nyílt tárlata a Csabagyöngyében (Békéstáji Galéria), a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál küszöbén.
Ha a híd alatt alszol? Ha biciklivel jársz? Ha csak sóskiflit ebédelsz? Ha albérletben élsz édesanyáddal? Azaz, kinek hol kezdődik a mélyszegénység? Azt utcára mentem faggatózni (mert még mindig személyesebbnek tartom, mint a Facét), ahol kiderült, a lelki nyomor is lehet az egyik legsötétebb bugyor.
Csendben építkezve címmel nyílt interaktív tárlata Baji Miklós Zoltán (BMZ) békéscsabai képzőművésznek pénteken a Csabagyöngyében. A három éve futó Tégla Projektben a téglát, mint gondolati építő elemet használja: beépíthető, beépített és leépített téglákká alakította őket. A megnyitó előtt faggattam – volt miről.
Idén immár 42 napon át várja az érdeklődőket, a baráti társaságokat, családokat a békéscsabai karácsonyi vásár. A november 20-án kezdődő eseménysorozatnak továbbra is a Szent István tér ad otthont.
Már huszonkilencedjére. És mégis jól áll neki. Ugyanis a Zenei Ifjúsági Találkozó és Nemzetközi Fúvószenekari Verseny (ZENIT) négy napon keresztül vertikálisan és horizontálisan, önfeledten danolva lefedi Békéscsabát.