"HEVESI TAMÁS" címkével ellátott hírek
A príma szót legelőször vagy 38 éve hallottam Such nagymamámtól, ha valamit dicsért. Többször is. Közben az idő őt elszólította, de a szó vagy kifejezés évekig ott lappangott a két agyféltekém közt. Idővel teljesen eltűnt a köznyelvből. Vagy csak néha-néha bukkant fel valahol. Majdan 2003-ban Demján Sándor visszaemelte az említett tartalmat a köztudatba, és magánvagyonából útnak indította a Prima Primisszima mozgalmat. A wikiszótár szerint a príma (melléknév) a legjobbak közé tartozó, nagyon jó minőségű áru, tárgy, dolog.
Tegnap hajnalban elhunyt Somló Tamás, az Locomotiv GT egyik frontembere – sok helyütt megírták, megírtuk mi is. Most Békés megye legnagyobb Loksi rajongójával, Hevesi Imrével (Hevó) beszélgettünk a nagyszerű muzsikusról.
44 éve újra az EB-n a magyar fociválogatott... de ez most nem ez a szalag megy. Hanem! A Hevesi Happy Band Feat. Hevesi Tamás is fellép a magyar EB Faluban.
A mindenkori kolbász fővárosiasságot követőn, vasárnap a hazai dal országos epicentruma is lehetett Békéscsaba. Presser Gábor a Magyar Dal Napja (MDN) megálmodója a kora délutáni csabai jelenlétével valóságos földindulást indukált a főtéren. Ezrek énekeltek a meghatódott Loksi vezérmasinisztájával, majd egy csomóan késő estig kar-karöltve nótáztak. Csak a teljeség igénye nélkül világítottuk át a rendezvényt. De egy biztos, akik ott voltak azért, akik nem, azok pedig azért voltak felhőtlenek.
A mindenkori kolbász fővárosiasságot követőn, vasárnap a hazai dal országos epicentruma is lehetett Békéscsaba. Presser Gábor a Magyar Dal Napja (MDN) megálmodója a kora délutáni csabai jelenlétével valóságos földindulást indukált a főtéren. Ezrek énekeltek a meghatódott Loksi vezérmasinisztájával, majd egy csomóan késő estig kar-karöltve nótáztak. Csak a teljeség igénye nélkül világítottuk át a rendezvényt.
Akivel egyszer is kezet fog, nem felejti el az arcát – figyelmes, akárcsak egy politikus. És valóban, Hevesi Imre, Hevó békéscsabai zenész életútja, akarva-akaratlanul beleolvad a helyi közéletbe. (Többek között 2010-ben volt Vízi Nagykövet jelölt is.) Néhány éve a harmincéves pályafutását, majd a félszázadik születésnapját, és most pénteken, az ötezredik koncertjét ünnepelte a deszkákon. Noha, saját bevallása szerint az első (több) száz fellépési dátumokat nem igazán rublikázta, de hogyhogy nem, ez derék kerek szám, épp a főtéri bulira esett. De nem ezért szeretjük Imit – egy vázlatos pályakép következik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft