"HÓ" címkével ellátott hírek
Élelmiszert és üzemanyagot a megközelíthetetlen településekre is juttatnak. A friss adatok szerint összesen húsz helyen nincs még áram.
Heves szél, özönvízszerű eső, zivatar, havas eső, több centi friss hó - csak győzzünk ma válogatni az időjárás friss tavaszi kínálatából.
Valódi, az évszaknak megfelelő időjárás állt be az elmúlt néhány napban az egész országban.
Hólepel fedte be Békéscsabát.
Pusztán négy nap késéssel, de megérkeztek Tél tábornok kristályos könnyei. Sebaj Tóbiás, ha már a karácsonyunk nem fehéredett ki, az óév búcsúztatón még hógolyózhatunk. Ennek apropójából most nem egy cikkel, hanem Szabó Lőrinc Esik a hó-jával köszöntjük a havazást.
Vasárnap Békéscsabán leesett az idei tél első hava. Kollégánk fényképezőgépével követte kifehéredett várost.
A hétvégén téliesre fordul az idő. Több helyen várható hószállingózás, havazás, s ezzel együtt a hőmérséklet is több fokkal visszaesik, néhol napközben sem lesz 0 foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
A legújabb előrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sőt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján pénteken.
Százhét csapadékmentes nap után Pekingben péntekre virradóra leesett az első hó. Az elmúlt hatvan évben ennél később csak egyszer öltözött fehérbe a kínai főváros.