"HOFFMANN RÓZSA" címkével ellátott hírek
A KDNP politikusának, volt oktatási államtitkárnak a neve nem szerepel majd a Fidesz–KDNP országos választási listáján, nem lesz parlamenti képviselő a választások után.
Megint úgy tűnik, megszűnhet a kötelező hit- és erkölcstan óra, csak délutáni, fakultatívan program marad.
Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013" díjat; nekik ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át szerdán az oklevelet.
Hoffmann Rózsa már februárban jelezte az emberi erőforrások miniszterének, hogy nem szeretné köznevelési államtitkárként folytatni munkáját.
A tapasztalatok szerint az országban növekszik azon gyerekek száma, akik igénybe veszik az általános iskolákban a tavaly szeptemberben bevezetett délutáni nyitva tartást – közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.
Összesen 30 ezer tanár és tanító jelentkezhet a pedagógus II. minősítésre a következő tanévben – közölte Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken Szegeden.
Egy jó tanár soha nem félt attól, hogy megmérjék, hiszen tudja, hogy időről időre bizonyítania kell - mondta a köznevelésért felelős államtitkár szerdán a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján.
Emelkedett a Nemzeti Tehetség Programra - mint kiemelt költségvetési előirányzatra - a személyi jövedelemadó második egy százalékából befolyó támogatások összege, amely tavaly meghaladta az 1,3 milliárd forintot. A tehetséggondozást segítő versenyeken több mint háromszázezer diák vett rész - közölte Hoffmann Rózsa keddi budapesti sajtótájékoztatón.
A pedagógusok nagy többsége nemcsak elfogadta, de határozottan várta a minősítési rendszer elindulását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva szerdán az MTI-vel.
Idén ősszel is megrendezik az országos diákparlamentet, ezúttal Székesfehérváron - jelentette be a köznevelési államtitkár kedden Budapesten sajtótájékoztatón, miután a program előkészítéséről diák-önkormányzati képviselőkkel egyeztetett.