"HŐHULLÁM" címkével ellátott hírek
Afrika felől érkező hőhullám okoz rendkívüli kánikulát Spanyolországban, amely a spanyol meteorológiai szolgálat (AEMET) előrejelzése szerint csütörtökön tetőzik.
Eltévedt és meghalt két idős német turista Ausztrália kietlen, isten háta mögötti vidékén, amelyet 40 Celsius-fokot is elérő hőhullám sújt ezekben a napokban.
Több mint százhatvanan vesztették életüket a szárazság és a hőhullámok miatt India déli és keleti részén, ahol időnként 45 Celsius-fokra is felkúszott a hőmérő higanyszála - számoltak be indiai tisztségviselők, és arra figyelmeztettek, hogy az enyhülést hozó monszunesők még hetekig várathatnak magukra.
Izraelben számos helyen bozót- és erdőtüzek törtek ki a rendkívüli hőhullám miatt hétfőn - közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
Tizenöt halálos áldozata volt a hőhullámnak az elmúlt héten Japánban, és 8580 embert kellett kórházba szállítani. Utóbbiak közül 193-nak súlyos az állapota - jelentette be kedden a katasztrófavédelmi hivatal.
Az amerikai egészségügyi hatóságok közlése szerint négy halálos áldozatot követelt New Yorkban a hőhullám.
Rendkívüli hőség uralkodott egész Japánban a hét végén, s emiatt legalább egy ember meghalt, s több mint hatszázat kellett kórházba szállítani.
Történelmi rekordokat megdöntő, életveszélyes hőhullám fenyegeti az Egyesült Államok délnyugati vidékeit - figyelmeztetett rá pénteken az amerikai meteorológiai szolgálat.
Egy induló meghalt, harmincan kórházban, négyen lélegeztető gépen vannak a rendkívüli hőség ellenére megrendezett pénteki tel-avivi maratoni futóverseny után - jelentette az izraeli rádió.