"HOLD" címkével ellátott hírek
A földi életre alkalmas lehet a Szaturnusz egyik holdja, a jég borította Enkeládusz – közölte a NASA.
Nyílt pályázaton keres űrhajósokat a holdutazáshoz a Roszkoszmosz. Mindeközben Trump is újból embert küldene a Holdra.
De először csak megkerülnék, bár ez se volt tervben.
Bizonyítékot találtak arra, hogy a Föld légköréből minden hónapban oxigén árasztja el a Hold felszínét.
Annak ellenére, hogy már nem vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai versenye, a 30 millió dollár összdíjazású Google Lunar Xprize fődíjáért vívott harcban, a Puli Space magyar űrprojekt töretlenül folytatja útját a Hold felé: a jelenlegi állás szerint a Puli 2019-ben indul útnak az Astrobotic nevű amerikai vállalat Peregrine leszállóegységén.
A Hold öregebb lehet az eddig véltnél, 4,51 milliárd éves az új becslések alapján, melyeket amerikai tudósok végeztek az Apollo 1971-es Holdra szállásakor gyűjtött kőzet- és talajmintákból.
A Hold Földről nem látható oldalán terveznek leszállást a kínai űrprogram irányítói a Yutu-projekt keretében. Kína 2018-ban szeretne leszállóegységet vinni a túloldalra. Nem lesz egyszerű feladat.
Eddig egyedülálló módon, a Hold túlsó, "sötét", vagyis a Földről nem látható oldalán terveznek leszállást 2018-ban a kínai űrprogram irányítói - számolt be a Hszinhua hírügynökség a nemzetvédelmi kutatások állami hivatalához tartozó Hold-kutatóközpont vezetőjének nyilatkozatát idézve.
Unalmas duma, tudom, de mégis jó érzés az, amikor valami esemény összehoz különböző vallású, más-más politikai nézetet valló embereket, kicsiket, nagyokat. Történetesen a napfogyatkozásról beszélek.
Új, eddig ismeretlen krátert fedeztek fel a Hold felszínén. Ilyen méretű mélyedést legalább száz éve nem fedeztek fel a Hold Föld felé néző oldalán.