"HOLOKAUSZT" címkével ellátott hírek
Nem bánta meg az izraeli ügyvezető külügyminiszter, amit a lengyelek antiszemitizmusáról mondott, dacára annak, hogy amiatt elmaradt a Visegrádi Négyek és a zsidó állam jeruzsálemi csúcstalálkozója, mivel Lengyelország lemondta részvételét.
Bekérettek pénteken a lengyel külügyminisztériumba Izrael nagykövetét az izraeli sajtóban megjelent cikk miatt, amely Benjámin Netanjahu miniszterelnök holokauszttal kapcsolatos nyilatkozatát idézi - közölte a PAP lengyel hírügynökséggel a varsói külügyminisztérium szóvivője.
Ausztria holokausztban viselt felelősségéről beszélt Alexander Van der Bellen osztrák államfő Jeruzsálemben hétfői, Reuven Rivlin izraeli elnökkel folytatott megbeszélésén - jelentette a helyi média.
Magyarország minden segítséget megad Izraelnek az esetlegesen a Dunában található holokausztáldozatok maradványainak felkutatásához - közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI megkeresésére.
Elutasították a család 1940-ben beadott vízumkérelmét, ezért maradtak Hollandiában.
A holokauszt magyarországi gyermekáldozatait felkutató programot indítanak a Saul fia című film alkotói és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár - hangzott el az emlékprogramról tartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
A fasiszták által megölt, megkínzott és elüldözött honfitársaink emlékét méltó módon megőrizni szent, hazafias és alkotmányos kötelezettségünk - jelentette ki Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke vasárnap Szegeden.
Vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező menet résztvevői vasárnap 16 órakor a Március 15. térről, az Élet menete szobortól indulnak és az Erzsébet hídon keresztül vonulnak a Friedrich Born rakpartra.
A jom hasoán, vagyis holokauszt-napon idén is megszólaltak két percig a szirénák, és megállt az élet csütörökön Izraelben, megemlékezve a második világháborúban megölt hatmillió zsidóról.
A horogkereszt mellett trágár üzenetekkel is elcsúfították a lengyel konzulátus kapuját Tel-Avivban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft