"HOMOSZEXUÁLIS" címkével ellátott hírek
"Derűs és harmonikus" közösségi teret akarnak létrehozni a 392 millió felhasználóval rendelkező Weibo üzemeltetői. Az erőszakos tartalmak mellett tiltólistára tették a melegeket is.
Orosz aktivisták 43 homoszexuális személyt menekítettek ki Csecsenföldről, és arra fognak törekedni, hogy külföldi vízumot szerezzenek a számukra - közölte csütörtökön az Interfax hírügynökséggel a Oroszországi LMBT-hálózat elnevezésű jogvédő szervezet.
Egyenjogúsági előrelépés történt azt követően, hogy az USA legalizálta a melegházasságot, hétfő óta több mint harminc év után ismét adhatnak vért a homoszexuális férfiak is.
Várhatóan már a közeljövőben partnerük gyermekét is örökbe fogadhatják a bejegyzett homoszexuális párok tagjai Csehországban, ezt az a törvénymódosítás tenné lehetővé, amelyet több párt képviselője közösen készített elő a parlamenti alsóházban.
A homoszexuális párok válása pont olyan, mint a többi válás - közölte az első melegválást követően a pár ügyvédje.
Az Egységes Oroszország (JeR) egyik parlamenti képviselője olyan törvénymódosítási javaslatot készít elő, amely megfosztaná a melegeket a szülői jogok gyakorlásától - írta csütörtökön a Kommerszant című orosz napilap internetes változata.
Diszkrimináció miatt feljelentést tett szerdán két francia homoszexuális férfi a délnyugat-franciaországi Bayonne ügyészségén, amiért egy közeli kis faluban sem a polgármester, sem a helyettesei nem hajlandók őket összeadni - közölte a pár ügyvédje.
Elfogták egy négy évvel ezelőtti, melegek elleni tel-avivi gyilkos merénylet négy gyanúsítottját - jelentették csütörtökön az izraeli rendőrség szóvivői.
A legjelentősebb skót vallási közösség, a kálvinista Skót Egyház engedélyezte, hogy lelkészi tisztségbe beiktassanak melegségüket nyíltan vállaló lelkészeket - számolt be kedden a vallási híreket közlő SIR internetes oldal.
Az egyesülethez 2012-ben 1977 bejelentés érdekezett homofób cselekményekről, amely 27 százalékkal több mint az azt megelőző évben. Ennek 8 százaléka fizikai agresszió, 16 százaléka diszkrimináció és 44 százaléka verbális sértés.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft