"HOMOSZEXUALITÁS" címkével ellátott hírek
Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani - jelentette ki a német szövetségi kormány egészségügyi minisztere kedden Berlinben.
Nem vizsgálható pszichológiai tesztekkel a menedékkérők szexuális irányultsága, ez ugyanis aránytalan beavatkozást jelentene az érintettek magánéletébe - mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Bíróság.
A genderkérdésről is nyilatkozott a családügyekért felelős államtitkár, aki szerint a gendertéma összecsúszott a szexuális orientáció kérdésével. Ő sem rángatta ki onnan.
Szét akarják választani a kenyai nemzeti parkban lefotózott homoszexuális oroszlánokat.
Egy magát Miguelnak nevező homoszexuális férfi televíziós interjújában azt állította, hogy Omar Mateen, az orlandói tömegmészáros szeretője volt, és a lövöldözés hátterében nem terrorizmus, hanem személyes bosszú állt.
Egyetértene a csehek fele azzal, hogy a homoszexuálisok házasságra léphessenek egymással és gyermekeket fogadjanak örökbe - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a CVVM akadémiai közvéleménykutató-intézet készített májusban.
A május 17-i nemzetközi homofóbia és transzfóbia elleni nap alkalmából az Amnesty International Magyarország közös fotóakciót szervezett tíz Magyarországon működő nagykövetséggel annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a transznemű embereket érő emberi jogi visszaélésekre.
Az osztrák alkotmánybíróság szerdai határozatának értelmében visszavonták az örökbefogadás tilalmát azonos nemű párok esetében. Eszerint mostantól nem vérszerinti gyermek közös örökbefogadására is lesz lehetőség. Azonos nemű párok eddig csak vérszerinti gyermeket fogadhattak örökbe.
A melegházasságokat legalizáló törvény tavalyi hatályba lépése óta az Új-Zélandon egybekelt azonos nemű párok több mint egyharmada külföldről, egyebek közt Ausztráliából, Kínából, Szingapúrból és Nagy-Britanniából érkezett a szigetországba.
A homoszexuálisok pszichológiai terápiával való "gyógyításának" - azaz a heteroszexualitásra való áttérítésüknek - támogatását is programjuk részévé tették a texasi republikánusok hétvégi éves pártkongresszusukon - jelentette hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft