"HONVÉDSÉG" címkével ellátott hírek
Az erős, ütőképes Magyar Honvédség megteremtésének szerves része a térképészet - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter pénteken Budapesten, az önálló Magyar Katonai Térképészet megalakulásának 100. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen.
Szikrázó novemberi napsütésben, napra pontosan száz esztendővel a Békéscsabai 101. Császári és Királyi Gyalogezred hazatérése után, lélekemelő, parádés ünnepség keretében tettek katonai esküt pénteken, Békéscsabán a Szent István téren a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred kötelékébe tartozó 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái. A magyar honvédség megalakulásának 170 évében megrendezett, „101-es újratöltve” elnevezésű rendezvényen Szabó László dandártábornok, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fontosságát hangsúlyozta.
Továbbra is részt vesz a honvédség az EU szomáliai missziójában, a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében 2018 végéig.
Budapesten, a Stefánia-palotában ünnepélyes keretek között adták át azokat a kitüntetéseket, amelyekkel azok munkáját ismerték el, akik önzetlenül segítik hosszabb idő óta a honvédelem ügyét, támogatják az ország védelmi képességének fejlesztését.
Több mint kétmilliárd forint európai uniós támogatásból fejlesztik a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi eszközparkját - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.
Bármi történt is az elmúlt huszonöt évben, a magyar társadalom szemében a magyar katona mindig megbecsült volt, a honvédségnek magas a társadalmi presztízse, és erre lehet építeni - közölte a honvédelmi miniszter pénteken Budapesten.
Csaknem ötven zsák játékot gyűjtöttek gyermekeknek a honvédségi szervezetek. Az adományokat gyermeknap alkalmából a héten osztják szét több intézmény gyermekei számára - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
Csütörtöktől két helikopterrel bővül a Magyar Honvédség flottája - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
A honvédség felkészült az illegális bevándorlásból fakadó további feladatokra - szögezte le a Honvéd Vezérkar főnöke hétfőn az MTI-nek. Benkő Tibor vezérezredes hozzátette, hogy békeidőszak van, semmiféle összeírás, mozgósítás nincs Magyarországon.
Az Országgyűlés mai ülésnapján új feladatokat adhat a honvédségnek, amennyiben a képviselők elfogadják a kormánypártok tömeges bevándorlást kezelő javaslatcsomagját.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft