"HORGÁSZAT" címkével ellátott hírek
A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron.
Bár vizsgát nem kérnek, az engedély kiváltása mindenki számára kötelező. Akit engedély nélküli horgászaton kapnak, durva bírságot kaphat.
Szeptembertől elérhető lesz a plasztik magyar horgászkártya, a papír alapú horgászigazolványt felváltó okmány használata 2019. január 1-jétől kötelező - mondta a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke csütörtökön Szegeden.
Az ívásra készülő halak védelmében áprilisban fokozottan ellenőrizték a horgászokat, halászokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) halőrei a Felső-Tisza és az Alsó-Duna térségében, és a visszaélések miatt több mint 900 ezer forint bírságot szabtak ki - közölte a Nébih a honlapján.
Hamarosan ívnak a keszegfélék, ezért április 16-án elkezdődik a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos fogási tilalmi ideje, ami május 31-én éjfélig tart - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
Január 1-jétől már a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon is kötelező állami horgászjegyet vagy turista horgászjegyet váltani – emlékeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Közel 9 éves, hír6-os tündöklésem során számtalanszor megénekeltem, hogy megannyi csuda lappang drága Békés megyénk atmoszférájában. De valakik nemcsak dumálnak erről, hanem le is képezik azokat – most a vizes tájékokat.
vagy az Élővíz-csatorna partjára cigizni, hanem… hanem: pecázni! Emiatt a mamája sokszor meg is feddte, hogy az otthoni elfoglaltságok helyett ily haszontalan dogokra csapja el a drága idejét. De mese nem volt, mert mindent vitt az elszántság, azaz a máig pulzáló botba kapaszkodás. Nemes Attilával beszélgettem, aki 10 év 1 hónapja ügyvezető igazgatója a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ). Noha az alma nem igazán gurult el a fájától, ugyanis elődje épp az édesapja volt… Mi kell még?
Töretlen a turista állami horgászjegy népszerűsége: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) speciális, 90 napos horgászjegyét augusztus végéig 6470-en váltották ki, már most meghaladva ezzel a tavalyi egész éves igénylések számát.
Legutóbb december 31-én beszélgettünk a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatójával. Nemes Attila akkor csupa pozitív momentumról tudott beszámolni. Mint mondta, kiugróan sikeres évet zártak. A tervekkel csordultig telt fiatalembert – Megyejárásra keresztelt rovatunk okán – azért hívtuk meg beszélgetni, hogy a 2016-os év lehetőségeit is megvitassuk.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft