"HORGÁSZAT" címkével ellátott hírek
Szeptembertől elérhető lesz a plasztik magyar horgászkártya, a papír alapú horgászigazolványt felváltó okmány használata 2019. január 1-jétől kötelező - mondta a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke csütörtökön Szegeden.
Az ívásra készülő halak védelmében áprilisban fokozottan ellenőrizték a horgászokat, halászokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) halőrei a Felső-Tisza és az Alsó-Duna térségében, és a visszaélések miatt több mint 900 ezer forint bírságot szabtak ki - közölte a Nébih a honlapján.
Hamarosan ívnak a keszegfélék, ezért április 16-án elkezdődik a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos fogási tilalmi ideje, ami május 31-én éjfélig tart - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
Január 1-jétől már a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon is kötelező állami horgászjegyet vagy turista horgászjegyet váltani – emlékeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Közel 9 éves, hír6-os tündöklésem során számtalanszor megénekeltem, hogy megannyi csuda lappang drága Békés megyénk atmoszférájában. De valakik nemcsak dumálnak erről, hanem le is képezik azokat – most a vizes tájékokat.
vagy az Élővíz-csatorna partjára cigizni, hanem… hanem: pecázni! Emiatt a mamája sokszor meg is feddte, hogy az otthoni elfoglaltságok helyett ily haszontalan dogokra csapja el a drága idejét. De mese nem volt, mert mindent vitt az elszántság, azaz a máig pulzáló botba kapaszkodás. Nemes Attilával beszélgettem, aki 10 év 1 hónapja ügyvezető igazgatója a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ). Noha az alma nem igazán gurult el a fájától, ugyanis elődje épp az édesapja volt… Mi kell még?
Töretlen a turista állami horgászjegy népszerűsége: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) speciális, 90 napos horgászjegyét augusztus végéig 6470-en váltották ki, már most meghaladva ezzel a tavalyi egész éves igénylések számát.
Legutóbb december 31-én beszélgettünk a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatójával. Nemes Attila akkor csupa pozitív momentumról tudott beszámolni. Mint mondta, kiugróan sikeres évet zártak. A tervekkel csordultig telt fiatalembert – Megyejárásra keresztelt rovatunk okán – azért hívtuk meg beszélgetni, hogy a 2016-os év lehetőségeit is megvitassuk.
Megnyílt Budapesten a 23. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás, a nemzetközi kiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg csütörtökön a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
A víz, jelen esetben általában a Kettős-Körös partját jelenti, ahonnan az ember eljuthat a Fehér-Körös és Fekete-Körös eredetéhez, de nyugodtan lehajózhat a Fekete-tengerig vagy a Rajna közbeiktatásával az Északi-tengerig is. Azok a békéscsabai, gyulai, mezőberényi vízszerelmesek ezt a lehetőséget is alaposan végiggondolták, mielőtt úgy határoztak, hogy gyökeresen változtatnak a szokásaikon.