"HŐSÉG" címkével ellátott hírek
A sokéves átlagnál több mint 1,5 fokkal melegebb volt az idei nyár - írta az MTI-hez eljuttatott elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely szerint az idei nyarat a heves esőzések és a hosszan tartó, sokfelé aszályos helyzetet kiváltó augusztusi hőség teszi emlékezetessé.
Péntekig 25 Celsius-fok fölött marad az átlaghőmérséklet. Ilyenkor az egészséges emberi szervezetnek is több folyadékra van szüksége, és egy-két, légkondicionált helyen eltöltött óra is sokat segíthet abban, hogy a szervezet elviselje a hőséget – monda el a Krónikának Páldy Anna főorvos.
Az elviselhetetlen kánikulában a legtöbben igyekeznek mindent megtenni azért, hogy egy kicsit lehűtsék magukat. Nem csoda, ha több fogy ilyenkor a hűtött üdítőből, jeges limonádéból és fagylaltból. Kérdés, hogy tényleg képesek ezek az italok, ételek lehűteni a testünket?
A hazai áramfogyasztás a hőség ellenére sem haladta meg a héten a júniusban mért idei nyári csúcsot - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére pénteken.
Két és félszer annyi szállást foglaltak az államalapítás ünnepén esedékes hosszú hétvégére, mint a tavalyi évben. A Szállás.hu adatai szerint az apartmanok a legnépszerűbbek, szinte minden második vendég ilyen helyen foglal. A turisták ötöde három, vagy négy csillagos szállodát választott. A panziók azonban továbbra is népszerűen a vendégek körében. A felkapott helyeken már nincs is szabad szoba.
Amint a hőmérők higanyszála kúszik felfelé, sok esetben azzal egyenesen arányosan rövidül a nadrágok szára, vagy éppen a szoknyák hossza. A protokollszakértő és a személyzeti tanácsadó szerint ma már lazábbak a szabályok, mégis vannak olyan ruhadarabok, amelyek viselésétől mindketten óva intenek.
Fokozottan kell vigyázni mind a hobbiállatokra, mind a haszonállatokra a kánikulában, mert a tartós meleg nemcsak az emberek szervezetét viseli meg - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
A krónikus gyulladásban lévő fogak a nagy melegben belobbannak, könnyebben feldagad az ember arca - mondta Joób-Fancsaly Árpád osztályvezető egyetemi docens az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Az év eddigi legmelegebb hete jön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Nagy valószínűséggel az év legmelegebb napja volt a tegnapi Európában. A legnagyobb hőséget Portugáliában és Spanyolországban kellett elszenvedni, de sem az országos csúcsok, sem az összeurópai melegrekord nem dőlt meg.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft