"HOTEL" címkével ellátott hírek
Megnyílt Európa első, magyar fejlesztésű okostelefonos alkalmazással vezérelhető szállodája a fővárosban, a KViHotel Budapest - jelentették be a fejlesztők és a tulajdonosok a hotel sajtóbejárásán hétfőn Budapesten.
A bazilika közvetlen szomszédságában lévő luxushotel különlegessége, hogy a négy szárnyát egy-egy zenei stílusnak szentelték.
Ha egy színésznőre lecsaphat egy producer egy hotelszobában, mennyire kiszolgáltatottak a szállodai dolgozók? Most talán az ő sérelmeik is nyilvánosságra kerülnek.
Az országos szállodai teljesítményeket évek óta először a vidéki hotelek forgalmának növekedése határozta meg idén januárban, míg a fővárosi hotelek teljesítménye mérséklődött. Ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által a magyarországi és nemzetközi szállodaipar januári teljesítményéről készített jelentésből.
Az év utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a magyarországi szállásadók; az óévbúcsúztatás idejére nagyrészt a 4 nap/3 éjszakás csomagajánlatokat keresték a vendégek, még úgy is, hogy ilyenkor átlagosan közel 50 százalékkal drágábbak a szállásajánlatok - egyebek között ez derült ki a Szallas.hu friss foglalási adataiból.
Egy fociöltöző, különösen annak kispályás változata, alapfunkcióján kívül egyúttal komoly diplomáciai, üzletviteli helyszín is, ha szükséges. Gondoljuk végig! Az öltözőben a lehető legőszintébb (születési) körülmények között, a jelenlévők szenvedélyének kiélése után (esetleg előtte teljesen mindegy), elsősorban a játékról, később minden egyéb másról beszélgetnek a jelenlévők. (Ha a sör be van húzva az öltözőbe, ki sem kell mozdulni, az élvezet teljes befejezéséig, ha nincsen behúzva a sör, akkor a közeli vendéglő asztalánál fejeződhet be egy gondtalan, minden szempontból építő jellegű óra.)
A szállodaszövetség szerint az idén kedvező évet zárhatnak a magyarországi szállodák - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) főtitkára az MTI érdeklődésére. Kovács István a nyári szezont értékelve elmondta: az igazi nyári hónapokban - júliusban és augusztusban - a szállodák vendégforgalmának növekedése kissé elmaradt az első fél évben tapasztalttól, de a múlt évinél nagyobb volt. A vendégéjszakák száma júliusban 2,8 százalékkal, augusztusban 3,1 százalékkal nőtt, az első fél évben a növekedés 5,5 százalék volt.
A statisztikai hivatal kimutatásai szerint ez annak köszönhető, hogy idén áprilisra esett a húsvét.
Az év első két hónapjában folytatódott a forgalom dinamikus emelkedése a magyarországi szállodákban, az ötcsillagos hotelek teljesítményjavulása kiemelkedő volt - állapítja meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a nemzetközi és hazai szállodaipar január-februári teljesítményéről készített elemzésében.
A Tappe Szállítási és feldolgozó Kft. 269 millió Ft támogatást nyert "Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi terv keretében. A projekt összköltsége 479 millió Ft, amelyből egy háromcsillagos hotelt építenek, a megvalósítást követően több új munkahely jön létre Békéscsabán.