"HULLADÉKGYŰJTÉS" címkével ellátott hírek
Napjainkban jelentős átalakuláson megy át a hulladékgazdálkodás hazánkban, ami alapjaiban változtatja meg a hulladékgyűjtési szokásokat. Ezen átalakulás része a házhoz menő, vagy ha úgy tetszik, az otthoni szelektív hulladékgyűjtés bevezetése Sarkadon is. Természetesen ez egy hosszú folyamat, aminek most érünk az első állomásához, az elmúlt héten érkezett meg az első 900 darab sárga hulladékgyűjtő edény a városba, amit hamarosan újabb szállítmányok követnek, mondta el Csepreghy Mátyás városmenedzser.
A TeSzedd! – ÖNKÉNTESEN a tiszta Magyarországért ország akcióhoz 2016. április 28 és május 1-je között, Füzesgyarmat is csatlakozott.
Több mint 30 köbméternyi hulladékot, köztük 30 ezer pillepalackot és egyéb szemetet gyűjtöttek össze a PET Kupa résztvevői, akik hat nap alatt haladtak végig a Felső-Tiszán - mondta az esemény szervezője.
A szelektíven gyűjtött háztartási hulladékból is minél többet a háztól kell elszállítania a szolgáltatónak a hulladéktörvény január 1-jétől hatályos módosítása szerint.
Évről évre nő Magyarországon a szelektíven gyűjtött italos kartondobozok aránya, tavaly elérte a 22 százalékot az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) számításai szerint.
Újabb harminc településen vezeti be a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést a szekszárdi Alisca Terra Kft. - jelentette be Hirt Ferenc (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és a szolgáltató cég vezetője hétfőn a Tolna megyei Dunaszentgyörgyön.
Csaknem ötszáz, a megyei kormányhivatalhoz tartozó munkatárs vett részt az idei TeSzedd!,országos hulladékgyűjtési akcióban, s közülük 250-en Békéscsaba megtisztításán dolgoztak – közölte a kormányhivatal főigazgatója, a Vedd fel a kesztyűt újra! jelszóval indított program alkalmából szombaton, Békéscsabán.
Csaknem ötszáz, a megyei kormányhivatalhoz tartozó munkatárs vett részt az idei TeSzedd!,országos hulladékgyűjtési akcióban, s közülük 250- en Békéscsaba megtisztításán dolgoztak – közölte a kormányhivatal főigazgatója, a Vedd fel a kesztyűt újra! jelszóval indított program alkalmából szombaton, Békéscsabán.