"HÜLLŐ" címkével ellátott hírek
Argentin tudósok egy óriás, húsevő tengeri hüllő maradványira bukkantak az Antarktiszon, ahol az állat 150 millió éve élhetett. A kontinensen még soha nem bukkantak ilyen ősi paleontológiai leletre.
Ingyenesen letölthető okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.
Októberben azt gondoltuk, egy cukorfalat. Azóta bebizonyosodott: tényleg az, de csak amikor ő akarja. Amikor nem, akkor vérszomjas fenevaddá változik és eltesz láb alól mindenkit, aki él és mozog.
Agyarakkal és a legelső fűrészes fogakkal felszerelve a korai perm időszak mocsarainak legnagyobb ragadozója mindent elfogyasztott, amit csak megkívánt.
A hüllők is képesek az utánzásos tanulásra: egy brit kutatás során szakállas agámák bizonyították, hogy képesek utánozni egy társukat, hogy megszerezzenek egy jutalomfalatot.
Egyes hüllők mérgét már most is használják gyógyszerek előállítására, de közvetlen emberi alkalmazásra általában halálosak ezek a vegyületek. A kígyók és gyíkok "újrahasznosított" toxinja azonban biztonságos lehet - állítják liverpooli kutatók.
Új Pterosaurus faj fosszíliára bukkantak német tudósok a bajorországi Wattendorfban. Ez az egyik legrégebbi ismert faja a repülő hüllőnek, 155 millió éves.
A békéscsabai Szent László Általános Iskola és Óvoda előtt a felnőttek meghökkenve, a gyerekek meg csodálkozva állnak meg kedd óta, mert nem akarnak hinni a szemüknek, olyan látvány fogadja őket. A sok nebuló által csak most megismert hóból, valóságos hüllőparkot varázsoltak az iskola előtti térre.
Ritka fogásuk volt amerikai repülőtéri ellenőröknek egy férfi nadrágjában: 7 kígyót és 3 teknőst "állítottak elő" belőle.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó