"HURRIKÁN" címkével ellátott hírek
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a Karib-térséget, illetve az Egyesült Államok déli államait sújtó hurrikánok miatt jelentősen visszaesett a globális légiutas-forgalom az idén szeptemberben az előző havi adatokhoz képest.
Az Amerikában pusztító hurrikánok térségünk időjárását is befolyásolják - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
Hármas fokozatúvá erősödött, s tovább fokozódhat a karibi térség északkeleti részében tomboló Maria hurrikán ereje.
Floridában kedden megnyitották a repülőtereket, megkezdődött a károk felmérése az Irma hurrikán pusztításai nyomán.
Az érkező Matthew hurrikán miatt a floridai kormányzó, Rick Scott szükségállapotot rendelt el szerdán az állam egész területére, s megkezdődtek az evakuálások is.
Mintegy 80 éve nem erősödött hurrikánná januárban egyetlen trópusi vihar sem. Alex most megtette.
Tíz éve, 2005. augusztus 29-én csapott le az Egyesült Államok déli partvidékén végigsöprő Katrina hurrikán New Orleansra. A szélvihar nyomán a város csaknem teljesen víz alá került, a lakosság zömét kitelepítették. A Katrina több mint 1800 ember halálát követelte.
Szükséghelyzetet hirdettek Vanuatuban vasárnap, másfél nappal az után, hogy pusztító vihar söpört végig a szigetcsoporton, egyes vélemények szerint a csendes-óceáni térség történetének legsúlyosabb természeti katasztrófáját okozva.
Menekítik a turistákat Los Cabos mexikói üdülőhelyről a 3-as erősségű Odile hurrikán miatt, tizennyolcezer vendéget már elszállítottak, de még több ezren vannak a Kaliforniai-félsziget déli csücskén.
A női nevet viselő hurrikánok jellemzően több halálos áldozatot szednek, mint a férfi névre kereszteltek, vélhetően azért, mert a lakosság - a nemi sztereotípiák miatt - kevésbé érzi veszélyesnek őket, és így kevésbé készül fel rájuk - írták az Illionios-i Egyetem kutatói az Amerikai Tudományos Akadémia folyóiratában megjelent tanulmányukban.