"HÚSVÉT" címkével ellátott hírek
Március 1-én és 2-án átfogó tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést tart a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Fókuszban a sonka, a tojás és a csokinyúl.
Szerdán kezdődik a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek. Nagyböjt első napján, hamvazószerdán Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek délután öt órakor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét - tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.
A Co-op konkrétan december 26. óta árulja a csokitojásokat, a vásárlók kiakadtak.
A Füzesgyarmati Nők Egyesülete április 8-án tartotta Húsvétváró Családi Napját.
Húsvét hétfőn délután egy hagyományteremtő programra vártuk az érdeklődőket.
Elenyésző számban fordul elő az ünnepi időszak alatt, hogy a járművezetők alkoholfogyasztást követően ülnének volán mögé - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr századosa az MTI-nek hétfőn a húsvéti fokozott rendőri ellenőrzések tapasztalatairól.
Húsvét öröme kiűzi a szívekből a félelmet, és megerősíti bennünk a reményt - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös, az MTI-hez eljuttatott húsvéti üzenetében.
A BKK-járatok, a vonatok és a Volánbuszok menetrendje is változik húsvétkor, itt gyűjöttük össze a legfontosabb információkat.
A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.
A húsvéti tojásfogyasztás évente átlagosan mintegy 200-230 millió darab, ami az éves fogyasztás 8-10 százaléka - közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) kedden az MTI érdeklődésére.