"IDEGMÉREG" címkével ellátott hírek
A vizsgálati eredmények alapján nem szenvedett mérgezést az a brit rendőr, akit szombaton kivizsgálásra a délnyugat-angliai Salisbury kórházába szállítottak. Előzőleg felmerült ugyanis a gyanú, hogy a rendőr érintkezésbe kerülhetett ugyanazzal a Novicsok típusú idegméreg-hatóanyaggal, amelytől múlt szombaton két brit állampolgár - egy 44 éves, háromgyermekes nő és egy 45 éves férfi - súlyos mérgezést szenvedett. Őket továbbra is válságos állapotban kezelik Salisbury kórházában.
A brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, Szergej Szkripal és a lánya ellen Nagy-Britanniában elkövetett mérgezés a nemzetközi normák és megállapodások egyértelmű megszegését jelenti - közölte nyilatkozatában az Észak-atlanti Szerződés Szervezete szerdán.
A gazdák szerint az egyik miskolci parkban szétszórt idegméreggel ölik a kutyákat. Eddig négy állat esett áldozatul.
Kegyetlen haláluk volt azoknak az állatoknak, amelyek idegméreggel beoltott tojásokat ettek egy városföldi tanyánál Bács-Kiskun megyében. Egy tanyatulajdonos kapta a tojásokat egy hivatásos vadásztól. Vádat emeltek ellenük, mindkettőjük börtönbe kerülhet.
A rendőrség nyomozást indított annak a 142 diáknak az ügyében, akiket azután szállítottak kórházba, hogy egy idegméreggel permetezett kukoricatáblában címereztek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés