"IDENTITÁS" címkével ellátott hírek
Nem csak a határon túl fogy nagy ütemben a magukat magyarnak vallók száma, hanem Magyarországon is, jóval nagyobb mértékben, mint azt az általános népességcsökkenés indokolná. A magyarok adatai éles ellentétben állnak a nemzetiségiek számának alakulásával. A jelenség magyarázatával foglalkozik egy idén megjelenő elemzés, amelynek szerzője a hirado.hu-nak hangsúlyozta, lehet, hogy sokak számára ma már nem olyan egyszerű eldönteni, magyarok-e vagy sem.
Az identitás, a különbözőséghez való jog, illetve az egyetemes emberi jogok egyetemessége közti viszony korunk egyik sorskérdése - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen tartott konferencián csütörtökön.
A magyar nyelv és identitás kapcsolatának fontosságát hangsúlyozta Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár a Magyar Nyelv Napja és a Magyar Szórvány Napja alkalmából rendezett konferencián csütörtökön a fővárosban.
Jövőre is lesz pénz a nyugati diaszpóra körében a magyar identitást erősítő Kőrösi Csoma Sándor-programra – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki szerint a külföldre kiküldött fiatal oktatók a magyarokat összekötő fontos kapcsolati hálót hozhatnak létre a világon, írja a Híradó.hu.
A Dveri nevű szerb konzervatív klerikális mozgalom kampányt kezdett Vajdaság autonómiájának felszámolásáért - ezt szerdán Belgrádban sajtóértekezleten jelentette be a szervezet képviselője. A kezdeményezést több szerb értelmiségi is támogatásáról biztosította.
A kormány ifjúságpolitikájának alapvető célja, hogy itthon tartsa a fiatalokat - jelentette ki az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos kedden Egerben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft