"IDŐJÁRÁS" címkével ellátott hírek
Rossz hatással volt a száraz időjárás a hagymafélék és a burgonya termesztésére, miközben jó évet zárt a napraforgó és a paradicsom - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.
Szombaton napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek.
További jelentős esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Bár a köznyelv minden szélsőséges időjárási körülményt a klímaváltozásnak igyekszik tulajdonítani, erre az átalakulásra semmilyen bizonyítékot nem találtak a tudósok – egészen eddig.
Elérte az európai hidegfront térségünket, amely több helyen okoz majd esőt, záport, zivatart.
Hétvégén éri el az országot egy gyengülő hidegfront, de jelentős enyhülés nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán közzétett videójából.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is figyelmeztetést adott ki felhőszakadás miatt.
A hőség miatt csak az északi megyékre és a fővárosra, míg a felhőszakadás miatt csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre.
A Meteorológiai Világszervezet tájékoztatása szerint az idei volt az eddig mért második legforróbb június a világon. Az év folyamán eddig begyűjtött adatok fényében a La Nina légköri jelenséggel kísért évek közül 2018 minősül a legmelegebbnek a rendszeres mérések kezdete óta.
A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén alakul ki zápor, zivatar.