"IDŐJÁRÁS" címkével ellátott hírek
Éjszaka északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, reggelig még délen és keleten eshet az eső, záporeső.
Kísérteties égi jelenség tűnt fel Békés és Csongrád felett, ugyanis apokaliptikus hangulatú felhők lebegtek Dél-Magyarország egén.
A napi maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt vasárnap délután; több helyen 38 Celsius-foknál is melegebb volt az utolsó augusztusi hétvégén.
Pénteken is túlnyomóan napos, száraz idő lesz általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel.
Holnap elsősorban a Dunántúlon várható záporeső. Kellemes időre számíthatunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23-29 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
A hétvégén is folytatódik a szeles, változékony idő. A zivatarok mellett napsütés is várható, de július első napjaiban mérséklődik a hőség: vasárnap néhol már csak 21 Celsius-fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.
A tartós hőség veszélye miatt négy északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.
A tegnapi viharok után ma az ország legnagyobb részén már sok napsütésre lehet számítani - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Az éjszaka elviselhető szintre, 10-17 fokra csökken a hőmérséklet, de szombaton napközban akár 32 fok meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
A pünkösdi hosszú hétvégén is lehetnek helyenként záporok, akár zivatarok, de többnyire a napsütés lesz jellemző, 30 Celsius-fok feletti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.