"IDŐJÁRÁS" címkével ellátott hírek
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre pontosabb és egyre hosszabb távú előrejelzésekre képesek a meteorológusok. Most már akár tíz napra is készíthető megbízható becslés, az ennél hosszabbakkal azonban továbbra is óvatosan kell bánni – mondta Tóth Tamás meteorológus.
Eddig még nem okozott gondot a gyümölcstermesztőknek a januári meleg, de ha a február is ilyen enyhe lesz, akkor lehetnek komoly problémák – mondta a Híradó.hunak Ledó Ferenc, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke. Az enyhe idő a kártevőknek is kedvez, így az optimális az lenne, ha visszatérne a tél február közepéig.
Magyarország tavalyi időjárása illeszkedik a melegedő tendenciába, a jelenlegi adatok szerint a hazai rangsorban a tavalyi lehet a 13. legmelegebb év 1901 óta. A csapadék szempontjából átlagos volt a 2017-es év - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, az MTI-hez eljuttatott elemzéséből.
Aggódnak a gazdák az évszakhoz képest kimagaslóan meleg januári időjárás miatt, ez azonban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint a legtöbb növényre még nincs negatív hatással, mivel a természet ilyenkor javában "alszik", a szőlő és a gyümölcsök is úgynevezett mélynyugalmi fázisban vannak.
Aggódnak a gazdák a napok óta tartó tavaszias időjárás miatt, mivel rügyeznek a fák, és ha továbbra is ilyen meleg lesz, majd erős lehűlés következik, komoly károkkal kell számolniuk - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában vasárnap.
Az előttünk álló éjszakán -1 és + 4 fok közé hűl le a levegő. Holnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.
Szombaton 10-16 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Az első novemberi hétvégén is sok napsütés várható, néhol lehet kisebb eső. Napközben többfelé lehetnek 15 Celsius-fok körüli maximumok, a leghidegebb órákban viszont fagypont körüli hőmérsékletre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
A vénasszonyok nyarára továbbra is várni kell: változékony frontátvonulásokkal gyakran tarkított időjárás várható a következő napokban - emelte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett videójában.