"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, kezdetben keleten egy-egy zápor még lehet.
Pénteken a Dunántúl nyugati felén kissé felhős, napos idő ígérkezik.
Éjszaka egyre nagyobb számban alakul ki zápor, helyenként zivatar.
Szombaton több napsütésre számíthatunk, majd szombaton késő délutántól dél, délnyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik.
Vasárnap a Dunántúlon folytatódik az erősen felhős vagy borult idő többfelé esővel, záporral, délután, este délnyugaton néhol zivatarral.
A gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, szombat délután azonban fátyolfelhők sodródnak be nyugatról, majd kora estétől már érzékelhető felhőzetnövekedés kezdődik.
Vasárnap hajnalban, reggel, majd vasárnap estétől, késő estétől újra az Alpokalja magasabban fekvő részein és a Bakonyban időszakosan átválthat a halmazállapot havas esőre, a csúcsokon hóra is.
Markáns lehűlés várható vasárnaptól az országban, néhol kis eséllyel havas eső, hó is eshet hétfőre virradóra - erről írt az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.
Éjszaka főként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol jégeső is előfordulhat.
Éjszaka egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, délnyugat felől a felhőzet is szakadozni kezd, északkeleten azonban borult marad az ég, és arrafelé még reggel is eshet.
Hírek