"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
A Kárpát-medencébe a következő 36 órában meleg, nedves, zivatarok képződéséhez kedvező rétegződésű levegő áramlik.
A felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki keddre az Országot Meteorológiai Szolgálat.
Hétfőn a déli óráktól lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban az Alföldön, az Északi-középhegység térségében számíthatunk záporra, zivatarra, délkeleten lokálisan több csapadék is lehullhat.
A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, vasárnap helyenként meg is erősödik.
Éjszaka a felhők nagyrészt feloszlanak, de elsősorban a keleti, északkeleti megyékben zápor előfordulhat.
Péntek estig nem nagyon változik az időjárási helyzet a Kárpát-medencében, változóan felhős idő várható többfelé záporokkal, néhol zivatarral.
Sok lesz a napsütés, de többször várható zápor, helyenként zivatar is a hosszú hétvégén. A hőmérséklet-maximumok továbbra is 20-25 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
Csütörtök estig a Kárpát-medencében még jelentős melegedés nem valószínű, egy ciklon közelsége miatt még több lesz a felhő, és esőre, záporra is számítani lehet.
A hazánk időjárását meghatározó légörvény északkelet felé fokozatosan elhagyja térségünket. Többfelé, főként a középső és keleti területeken kell esőre, záporra, néhol zivatarra számítani.
Kedd estig már a Kárpát-medence időjárásában változás várható. A medencétől északkeletre és délnyugatra lévő hidegörvény együttes hatására hűvösebb és csapadékosabb idő valószínű.