"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
A jövő hét elején az eső mellett havas eső, havazás is lehet, a hét második felében eső lesz a jellemző. A leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s többfelé a maximumok is plusz 5 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
Vasárnap a déli órákig még jobbára derült vagy gyengén felhős idő valószínű, majd fokozatosan megnövekszik a felhőzet.
Szombaton is sok napsütésre számíthatunk, de elsősorban a déli országrészben időnként megnövekedhet a felhőzet.
Éjszaka az ország északnyugati felén és a főváros térségében pára, illetve köd képződik, míg az Északi-középhegység völgyeiben, az Észak-Alföldön inkább az alacsonyszintű rétegfelhőzet fog dominálni, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég.
Egyre többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, ami a legtöbb helyen vasárnap napközben megszűnik, és többnyire napos idő ígérkezik átmeneti felhősödéssel.
Szombaton napközben az északkeleti megyékben és a nyugati határvidéken is csökken a köddel, illetve rétegfelhőzettel borított terület nagysága, másutt többnyire napos, fátyolfelhős idő valószínű.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Reggelig döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lehet vékonyabb a felhőtakaró.
Hajnaltól eleinte a Dunántúlon, majd másutt is szakadozik a felhőzet.
Az éjszaka második felétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, amely reggelre a Tisza vonaláig borítja be az eget, ekkorra viszont a Dunántúl nagyobb részén már kiderül az ég.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés