"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
A Kárpát-medence fölé kedd estig egyre labilisabb légállapotú levegő érkezik, így hajnaltól kezdődően egyre több helyen várható zápor, zivatar.
Változékonyra fordul az időjárás a jövő héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra, viharos szélre is készülni kell. Mérséklődik a meleg is, a hét második felében egyes területeken 20 Celsius-fokig sem emelkedik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Estétől már egyre inkább a Dunántúlon valószínű többfelé zápor, zivatar.
A következő napokban is sok lesz a napsütés, de a hétvége második felében ismét többfelé várható zápor, zivatar. Kezdetben akár 30 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek, vasárnapra némileg mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.
Csütörtök estig ez az anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását is: sok napsütés és a sokévi átlagnál több fokkal melegebb idő várható.
A Kárpát-medence egy anticiklon peremén helyezkedik el, szerda estig egyre szárazabb levegő áramlik térségünk fölé.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, labilis léghullámok érkeznek, záporok, zivatarok várhatók.
A következő napokban is többször várható zápor, zivatar, ugyanakkor sok napsütésre is számítani lehet, 20-25 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Sok esőre, többfelé jégesővel, felhőszakadással, viharos széllel kísért heves zivatarokra kell készülni a hétvégén. Lehűlés nem várható, marad a 20-25 Celsius-fok körüli meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.
Csütörtökön délnyugati áramlással egyre melegebb levegő éri el térségünket, így több fokkal erősödik a nappali felmelegedés.