"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
Az éjszaka első felében szórványosan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar.
Kedden gomolyfelhős, napos idő várható, csak északkeleten lehet délutántól helyenként zápor, egy-egy zivatar.
A következő napokban néhol lehet még zápor, aztán ismét a napsütéses, meleg nyári idő lesz jellemző. Augusztus utolsó hétvégéjén többfelé 35 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.
A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egy markáns hidegfront alakítja, sokfelé okozva csapadékot és megerősödő szelet.
A Kárpát-medencét szombaton északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el, hatására délutánra nagy hőmérsékleti kontraszt alakul ki hazánk északnyugati és délkeleti területei között.
Az ország döntő részén túlnyomóan napos, száraz idő lesz általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel.
Az ország nagy részén derült vagy kissé felhős, csapadékmentes időre számíthatunk.
Éjszakára mindenütt kiderül az ég.
A következő napokban ismét sok lesz a napsütés és melegszik az idő: visszatérnek a 30 Celsius-fok feletti maximumok. A hétvégén viszont újabb hidegfront várható, záporokkal lehűléssel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását hidegfront, valamint egy nyugat felől fölénk helyeződő magassági hidegteknő alakítja.