"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
A Kárpát-medence a nyugat-európai anticiklon és az északkelet-európai ciklon közös áramlási rendszerében helyezkedik el, ezért változékony, de meleg időre számíthatunk.
A Kárpát-medencétől északkeletre található légörvény szerdán közelebb kerül térségünkhöz, hatására felhős, főként a Dunától keletre csapadékos időjárás valószínű.
A Kárpát-medence időjárását kedd estig a helyi hatásokon kívül egy tőlünk délre elhaladó ciklonális hullám és az északkeletre található hideg légörvény egyaránt meghatározza.
A következő napokban is változékony lesz az időjárás: a sok napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, a szél erős, akár viharos is lehet. Komolyabb lehűlés nem várható, néhol csak 25 fok körül alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont akár 33 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Sok napsütés várható, elvétve fordulhat elő nyárias zápor, zivatar.
Szombaton néhol az Északi-középhegység térségében, Szabolcsban és a nyugati területeken zápor, esetleg zivatar is kialakulhat átmeneti szélerősödéssel.
Napsütéses idő várható a hétvégén, csak néhol lehet zápor. Emellett többfelé 30 fokos meleg lesz, de élénk, helyenként erős lesz a szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
Egy felhő- és csapadékrendszer a Kárpát-medencét is elérte. Ez az örvény csütörtökön keletebbre helyeződik, hatása fokozatosan megszűnik.
A Kárpát-medence időjárását szerda estig egyre inkább az északnyugatra elhelyezkedő hidegörvény és a hozzá kapcsolódó hidegfront alakítja.
Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható lényeges változás, marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő.