"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
Szerda estig a Kárpát-medence fölé meleg levegő érkezik, kissé még tovább erősödik a nappali felmelegedés.
Szombatról vasárnapra virradóan észak felől hidegfront vonul át a Kárpát-medence felett, elszórtan okoz esőt, záport, mögötte néhány fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk.
Péntekre visszatér a tavasz - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján.
Csütörtök estig a Kárpát-medencében folytatódik a télies idő, csütörtökön már kevesebb csapadékkal.
Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában változás várható. Az északról áramló hideg levegő hatására a felettünk lévő sekély ciklon megerősödik; sokfelé várható csapadék, hideg, szeles időre számíthatunk.
Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy sekély ciklonális mező, valamint a fokozatosan kimélyülő magassági hidegteknő alakítja.
Tovább hűl a levegő: a leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s néhol még napközben is csak plusz 3 Celsius-fokig melegszik a levegő. Emellett sokszor borús, csapadékos lesz az idő, több helyen havazhat is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Napsütésre, de esőre is számítani kell a húsvéti hosszú hétvégén. A leghidegebb órákban fagy is előfordulhat, majd napközben kezdetben akár 20 Celsius-fok körüli meleg is lehet, de később már többfelé csak 12 fokig melegszik fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.
A hajnali órákban a Brit-szigetek térségében húzódó hidegfront az erős magassági áramlással csütörtökön már a Kárpát-medence fölé helyeződik; érintőleges hatására ismét erős szélre, elszórtan záporokra számíthatunk, de jelentős hőmérséklet-visszaesés nem valószínű.
Szerda estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, eleinte hideg, majd kissé enyhébb léghullámok érkeznek.