"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
Kedd estig a Kárpát-medencében továbbra is az anticiklon hatása érvényesül, folytatódik az ilyenkor megszokottnál több fokkal enyhébb idő.
A következő napokban is marad a napos, az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő: többfelé 24-25 Celsius-fok is lehet; a hétvégéig csapadék sem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Vasárnap estig a Kárpát-medencében sok lesz a napsütés, a hőmérséklet maximuma több fokkal az átlag felett alakul.
Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap.
Még a hétvégén is többfelé 20 Celsius-fok körül alakulnak a hőmérsékleti maximumok, sok lesz a napsütés, csapadék pedig nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Az esti, éjszakai órákra átmenetileg mindenütt csökken a felhőzet, de helyenként, a Dunántúl egyes részein akár nagyobb területen is köd képződik.
Szerda estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől váltakozó nedvességtartalmú, egyre melegebb levegő áramlik, tovább erősödik a nappali felmelegedés.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé ismét nedvesebb levegő érkezik. Bár kissé erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérséklet csúcsértéke még elmarad az ilyenkor megszokottól.
A következő napokban helyenként lehet kisebb eső, zápor, olykor erős szél, ám sok lesz a napsütés is. A nappali maximumok jellemzően 15 Celsius-fok körül alakulnak, de néhol 20 foknál melegebb is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte még szárazabb, az átlagosnál hűvösebb, majd átmenetileg egyre nedvesebb levegő érkezik.