"IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉS" címkével ellátott hírek
A Kárpát-medence fölött szerda estig a közép-európai ciklon hidegfrontja vonul át. Mögötte hidegebb, átmenetileg szárazabb levegő érkezik.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé a nyugat-európai ciklon előoldalán enyhe, váltakozó nedvességtartalmú, majd ismét hidegebb léghullámok érkeznek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Hazánk időjárását szombat estig egy ciklon hidegfrontja alakítja, a borult égből sokfelé várható csapadék, nyugat felől egyre többfelé havas eső, havazás váltja fel az esőt.
Péntek estig a Kárpát-medence térségét északnyugat felől eléri egy hidegfront, mindenütt beborul az ég, elered az eső.
Erős szélre, csapadékra: esőre és hóra is készülni kell a hétvégén. Kezdetben 10 fok körüli maximumok lesznek, a hét végére viszont lehűlés érkezik, s napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Csütörtök estig a most még Délnyugat-Európa fölött található anticiklon a Kárpát-medence fölé helyeződik.
Szerda estig a nyugat-európai anticiklon peremén eleinte nedves, majd alacsonyabb nedvességtartalmú, egyre enyhébb léghullámok érkeznek térségünk fölé.
Kedd estig a Nyugat-Európa fölött elhelyezkedő anticiklon peremén a Kárpát-medence térségén több front is átvonul, változékony időre számíthatunk.
Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egy délkeletre, keletre elvonuló ciklon alakítja, sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék.