"IDŐKÖZI VÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
Ma 16 órakor lejár a jelöltbejelentési határidő az április 12-ei tapolcai időközi parlamenti képviselő-választásra; a jelölőszervezetek addig gyűjthetnek ajánlásokat és adhatják le az ajánlásgyűjtő íveket. A fel nem használt ajánlásgyűjtő íveket kedd délutánig lehet leadni.
Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.
A nógrádi Alsótoldon és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulácson tartottak időközi polgármester-választást vasárnap.
Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást, ezek közül három olyan községben polgármester-választást, ahol tavaly októberben senki nem indult a posztért.
Nyolc településen tíz időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap. A választások többségét azért írták ki, mert az október 12-i választás jelöltek hiányában elmaradt, vagy szavazategyenlőség alakult ki.
Nyolc településen tíz időközi önkormányzati választás lesz vasárnap. Azért kell szavazást tartani ezeken a településeken, mert az október 12-i választás vagy elmaradt jelöltek hiányában, vagy megtartották ugyan, de szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett, de van olyan település is, ahol az ősszel megválasztott polgármester lemondása miatt kellett új választást kiírni.
Kilencvenhat külképviseleten voksolhatnak azok a választópolgárok, akik a november 23-i újpesti időközi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.
November 10-én élhetnek a választáshoz kapcsolódó állampolgári jogukkal az emberek, és Dévaványán polgármestert, Békéscsabán önkormányzati képviselőt választanak. A 11 órás adatok szerint nem sokan járultak az urnák elé, bár a voksolásra van még idő este hétig.
November 10-én a békéscsabai 5-ös számú választókerületben időközi önkormányzati választást tartanak, sokan úgy vélik, a politika fővárosává válik ezen a napon a békési megyeszékhely. A Magyar Szocialista Párt, az Együtt 2014 Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerdán bemutatták közös jelöltjüket.
Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak Békéscsabán.