"IDŐKÖZI VÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
Három településen lesz ma időközi önkormányzati választás: helyi képviselőket és polgármestereket választanak.
Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak.
Rig Lajos, a Jobbik jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az adatok 99,13 százalékos feldolgozottsága alapján a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választáson, az eredmény azonban nem végleges, mert a különbség kisebb közte és a második helyen álló Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) között, mint abban a szavazókörben leadott és később megszámlálandó voksok száma, ahová a külképviseleti voksokat várják.
Rendkívüli esemény nélkül folyt az időközi országgyűlési képviselő-választás Veszprém megye 3-as választókerületében - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a Nemzeti Választási Bizottság vasárnapi ülésén.
Ma tartják az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében. A választáson mintegy 72 ezren vehetnek részt, szavazni reggel 6 és este 7 óra között lehet.
Ma 16 órakor lejár a jelöltbejelentési határidő az április 12-ei tapolcai időközi parlamenti képviselő-választásra; a jelölőszervezetek addig gyűjthetnek ajánlásokat és adhatják le az ajánlásgyűjtő íveket. A fel nem használt ajánlásgyűjtő íveket kedd délutánig lehet leadni.
Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.
A nógrádi Alsótoldon és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulácson tartottak időközi polgármester-választást vasárnap.
Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást, ezek közül három olyan községben polgármester-választást, ahol tavaly októberben senki nem indult a posztért.
Nyolc településen tíz időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap. A választások többségét azért írták ki, mert az október 12-i választás jelöltek hiányában elmaradt, vagy szavazategyenlőség alakult ki.
Hírek