"IDŐKÖZI VÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
Kilencvenhat külképviseleten voksolhatnak azok a választópolgárok, akik a november 23-i újpesti időközi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.
November 10-én élhetnek a választáshoz kapcsolódó állampolgári jogukkal az emberek, és Dévaványán polgármestert, Békéscsabán önkormányzati képviselőt választanak. A 11 órás adatok szerint nem sokan járultak az urnák elé, bár a voksolásra van még idő este hétig.
November 10-én a békéscsabai 5-ös számú választókerületben időközi önkormányzati választást tartanak, sokan úgy vélik, a politika fővárosává válik ezen a napon a békési megyeszékhely. A Magyar Szocialista Párt, az Együtt 2014 Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerdán bemutatták közös jelöltjüket.
Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak Békéscsabán.
Feloszlatta magát Pázmánd képviselő-testülete múlt csütörtöki ülésén - tájékoztatott a Fejér megyei település független polgármestere hétfőn.
A Jobbik vasárnap járőröket mozgat majd Tiszavasváriban, ahol időközi önkormányzati választást tartanak. A "civil megfigyelő" néven cirkálók azt figyelik majd, hogy nincs-e választási csalás. A résztvevők önkéntesek, akik ha gyanúsat látnak, azt bejelentik a hatóságnak.
- Két polgármester-jelöltre lehet voksolni ősszel Hódmezővásárhelyen. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltjeként Almási István, függetlenként pedig Nagy László indul 2012. szeptember 2-án a Hódmezővásárhelyen tartandó időközi polgármester választáson - közölte Tóth Péter, a Csongrád Megyei Jobbik elnöke.
A hódmezővásárhelyiektől vár javaslatokat a polgármesterjelöltre az LMP – jelentette be Kasza Péter, a párt megyei szóvivője hétfőn az alföldi településen.
Véh László független jelöltet választották meg az időközi önkormányzati választáson a Bács-Kiskun megyei Tompa polgármesterének vasárnap - közölte Lengyel Éva, a Helyi Választási Bizottság elnöke hétfőn hajnalban.
Ahogyan arra számítani lehetett, Fülöp Zoltán és Fekécs László között dőlt el a hétvégi időközi önkormányzati választás végeredménye Gyomaendrődön. A voksoláson a Körösök Vidékéért Egyesület jelöltje 156, míg a Fidesz-KDNP-Gazdakörök által támogatott agrárszakember 115 szavazatot kapott.