"IDŐKÖZI VÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
Nyolc településen tíz időközi önkormányzati választás lesz vasárnap. Azért kell szavazást tartani ezeken a településeken, mert az október 12-i választás vagy elmaradt jelöltek hiányában, vagy megtartották ugyan, de szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett, de van olyan település is, ahol az ősszel megválasztott polgármester lemondása miatt kellett új választást kiírni.
Kilencvenhat külképviseleten voksolhatnak azok a választópolgárok, akik a november 23-i újpesti időközi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból.
November 10-én élhetnek a választáshoz kapcsolódó állampolgári jogukkal az emberek, és Dévaványán polgármestert, Békéscsabán önkormányzati képviselőt választanak. A 11 órás adatok szerint nem sokan járultak az urnák elé, bár a voksolásra van még idő este hétig.
November 10-én a békéscsabai 5-ös számú választókerületben időközi önkormányzati választást tartanak, sokan úgy vélik, a politika fővárosává válik ezen a napon a békési megyeszékhely. A Magyar Szocialista Párt, az Együtt 2014 Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerdán bemutatták közös jelöltjüket.
Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak Békéscsabán.
Feloszlatta magát Pázmánd képviselő-testülete múlt csütörtöki ülésén - tájékoztatott a Fejér megyei település független polgármestere hétfőn.
A Jobbik vasárnap járőröket mozgat majd Tiszavasváriban, ahol időközi önkormányzati választást tartanak. A "civil megfigyelő" néven cirkálók azt figyelik majd, hogy nincs-e választási csalás. A résztvevők önkéntesek, akik ha gyanúsat látnak, azt bejelentik a hatóságnak.
- Két polgármester-jelöltre lehet voksolni ősszel Hódmezővásárhelyen. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltjeként Almási István, függetlenként pedig Nagy László indul 2012. szeptember 2-án a Hódmezővásárhelyen tartandó időközi polgármester választáson - közölte Tóth Péter, a Csongrád Megyei Jobbik elnöke.
A hódmezővásárhelyiektől vár javaslatokat a polgármesterjelöltre az LMP – jelentette be Kasza Péter, a párt megyei szóvivője hétfőn az alföldi településen.
Véh László független jelöltet választották meg az időközi önkormányzati választáson a Bács-Kiskun megyei Tompa polgármesterének vasárnap - közölte Lengyel Éva, a Helyi Választási Bizottság elnöke hétfőn hajnalban.
Hírek