"IDŐSEK OTTHONA" címkével ellátott hírek
Július 31-én délután Sarkadon a Gyulai úti Idősek Otthona - Idősek Gondozóháza udvarán tartott ünnepségen emlékeztek meg a város legnagyobb, időseket gondozó-ellátó intézményének 25. születésnapjáról. Azaz egynegyed évszázada, 1993 nyarán kezdte meg működését a Gyulai úti idősek otthona, akkor költöztek be az első lakók. A színvonalas műsorszámokat felvonultató ünnepségen nemcsak az otthon lakói vettek részt, hanem jelen volt az intézményt működtető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ dolgozói kollektívája, a városvezetés, az önkormányzati képviselők többsége, valamint a helyi nyugdíjas és mozgáskorlátozott egyesületek vezetése is.
Vizsgálatot indított a Szentendrei Járási Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában, ahol a napokban három idős ember meghalt és további hét megbetegedett - tájékoztatta a fővárosi kormányhivatal sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.
Tűz ütött ki vasárnap reggel egy győri öregotthonban, az egyik szoba berendezési tárgyai gyulladtak meg, egy idős ember füstmérgezésben életét vesztette - közölte a katasztrófavédelem honlapján.
Két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a gondozót, aki 2013-ban egy ápolt halálát okozta egy csongrádi idősek otthonában - tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.
Az Amerikai Egyesült Államokban, Seattle városában hosszú várólistára kerül az a gyerek, akit szülei be akarnak íratni a Providence Mount St. Vincent idősek otthonában működő óvodába. Úgy tűnik, magányos idősek és kisgyerekek nagyon jól megértik egymást.
Gyilkosság történt egy fővárosi idősek otthonában - erősítette meg a rendőrség kedd délután az MTI-nek.
Sikeres pályázat segítségével megújulhat a gyomaendrődi Térségi Szociális Gondozási Központ Rózsakert Idősek Otthona.
Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő pénteken megkezdte büntetése letöltését a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában. A kisvárost megszállta a világsajtó.
„A fiatalok már hét éve együtt vannak. Magdi örült Józsi közeledésének, még a korkülönbség sem zavarta, pedig hét évvel idősebb volt. Józsi persze mindent elkövetett, hogy ez a korkülönbség eszébe se jusson a lánynak. Mindig magabiztosan, figyelmesen, kedvesen viselkedett, amikor együtt voltak, mindig gondoskodott arról, hogy csak egymásra figyeljenek, és ne a körülményekkel foglalkozzanak, főleg ne azzal, hogy mit szól majd a világ…”
Több idősotthon lakójának családtagja nem segíti idős hozzátartozóját, holott az alaptörvényben benne van, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft