"IDŐSEK VILÁGNAPJA" címkével ellátott hírek
Az Idősek Világnapját követő héten, tizenkilenc helyen tartottak bűnmegelőzési tájékoztató előadásokat a rendőrök Békés megyében.
Vasárnap, az Idősek Világnapján, még az időjárás is a legszebb arcával, ragyogó napsütéssel köszöntötte a szépkorúakat. E jeles ünnep apropóján Békés Város Önkormányzata és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ városi ünnepség keretében köszöntötte a helyi nyugdíjasokat.
Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává. Napjainkban körülbelül 600 millió hatvan év feletti személy él a világon – számuk 2025-re akár meg is duplázódhat, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek tapasztalataik átadásával - írja a híradó.hu.
A közelgő Idősek Világnapja apropóján Békés Város Önkormányzata és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ tisztelettel meghívja Önt és kedves ismerőseit a kulturális központban (Békés, Jantyik M. utca 23-25.) 2017. október 1-jén (vasárnap) 15:00 órától kezdődő ünnepi rendezvényre.
Vagyonvédelmi módszereket és eszközöket ismerhetett meg az a több mint harminc résztvevő, akik meghallgatták a rendőrség tanácsait, hogy ne váljanak jogsértő cselekmény áldozatává.
Babák Mihály polgármester az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte a szarvasi nyugdíjasokat.
Közel 350-en vettek részt azon a rendezvényen, amit az Idősek Világnapja alkalmából Békéscsabán tartottak. A program egyrészt megemlékezés, ünnepség, másrészt tisztelgés volt azok előtt, akiknek múltunkat köszönhetjük és akiknek tudására mindig számíthatunk.
Október 1-je az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból számos, az idősekért tett intézkedés közül Kurucz Éva kormányszóvivő a Nők 40 programot emelte ki, amely a nyugdíjhoz közeledő nők megbecsüléséről szól. A kormány 2011-től tette lehetővé a nők számára a 40 év munka utáni nyugdíjba vonulást. (Forrás: kormany.hu)
Közel 350 idős vett részt azon a rendezvényen, amit az Idősek Világnapja alkalmából Békéscsabán tartottak. A program egyrészt megemlékezés, ünnepség, másrészt tisztelgés volt azok előtt, akiknek múltunkat köszönhetjük, akiknek tudására mindig számíthatunk.