"IDŐSEK" címkével ellátott hírek
Csaknem negyven, főként idősek sérelmére, 2015 tavaszán-nyarán elkövetett betörés miatt emelt vádat az ügyészség tizenegy ember ellen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.
Az idősebbeknek különösen figyelniük kell arra, hogy kánikulában elegendő folyadékot fogyasszanak, mert ötvenéves kor felett csökken a szomjúságérzet.
Nem kell majd sorban állniuk a közintézményekben a nyolcvanévesnél idősebbeknek az izraeli kormány törvény-előkészítő bizottságának vasárnapi javaslata alapján - értesült a Háárec című újság.
Csökkent az úgynevezett unokázós csalások száma, de új módszerekkel csalnak ki pénzt az idősektől - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főkapitányi biztosa a rendőrség csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
A rendőrség vádemelést javasol egy csongrádi és egy baksi férfi ellen, akik több megyében telefonoszlop állítás ürügyén jutottak be idős emberek házába. Elterelték a figyelmüket és meglopták őket.
Szemléletes karikatúrákkal és bűnmegelőzési kiadványokkal, tanácsokkal igyekszik felhívni a figyelmet a rendőrség az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzési lehetőségeire Békéscsabán és Gyulán.
Az Európai Unió népessége folyamatosan öregszik, míg 2014-ben az összlakosság 18,5 százaléka volt 65 év feletti, 2080-ra ez az arány várhatóan eléri a 30 százalékot - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat felméréséből, amelyet az idősek világnapja alkalmából adott ki.
Az Európai Unió lakossága 65 és 74 év közötti korosztályának kevesebb mint fele - 42 százalék - használta az internetet 2014-ben, Magyarországon ez az arány 28 százalék, ám a magyar 65 év fölöttiek a közösségi hálók legaktívabb használói az uniós tagállamok idős korosztályában - derül ki az Eurostat által kedden Luxemburgban közzétett adatokból.
Egyre több idős emberről lehet hallani, akiket ingyenes egészségfelmérések és ingyen ajándékok ígéretével próbáltak rávenni, több százezres, többnyire haszontalan termékek megvásárlására. Bemutatjuk, hogyan vesznek rá nyugdíjasokat drága mágneses lepedők, nyakgyűrűk, víztisztítók vásárlására, akár úgy is, hogy évekig nyögik az áruhitel részleteit.
Békés megyében 2014 őszén több idős nőt hívott fel egy ismeretlen férfi. A hívott felek unokájának adta ki magát és pénzt kért kölcsön. A budapesti férfinak, akit Kondoroson fogtak el a rendőrök, a nyomozás adatai szerint egy társa is volt - írja a police.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó