"IDŐSEK" címkével ellátott hírek
Amerikai kutatók szerint a gyerekkoruk óta két nyelvet használó idős emberek agya nemcsak fürgébben működik, hanem gyorsabban is tud váltani a kognitív feladatok között azokéhoz képest, akik csak egy nyelvet beszélnek.
Állami fenntartásba kerülnek az eddig a települési önkormányzatoknál működő gyermekvédelmi intézmények, valamint a fogyatékosokat, a pszichiátriai és a szenvedélybetegeket ellátó otthonok január 1-jétől.
Idős emberek jóhiszeműségét használják ki ismeretlenek, akik pénzt kérnek betegek, gyerekek gyógyulásához. Sokan elhiszik, és fizetnek.
Nemzetközi konferenciát tartottak a migráció történetről. Miként csökkenthető a tudósok elvándorlása? Erről is nyilatkozott a tanácskozás kapcsán az MTA elnöke.
Kapcsolatot találtak idősebb embereknél a cytomegalovírussal - egyfajta herpeszvírussal - való fertőzés és a 2-es típusú cukorbetegség megjelenése között holland kutatók.
A hőség nagyon megviseli az idősek szervezetét, mert könnyebben kiszáradhatnak, gyógyszereik szedésére pedig különösen oda kell figyelniük - figyelmeztetett kedden az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
A következő 10-20 évben nő az 50 évnél idősebbek, illetve csökken a fiatalok aránya a teljes népességhez képest, ezért a kereskedelemben is új szemléletre van szükség - mondta Kozák Ákos, a GfK kutató intézet ügyvezető igazgatója.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó