"IDŐSKOR" címkével ellátott hírek
Az internethasználat enyhíti az idősek magányát, hátráltatja az egészségromlást, a demencia kialakulását és javítja biztonságérzetüket - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovatív digitális idősügyi programjának koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Budapesten.
Masszív robotöltözéket fejlesztett ki egy amerikai biztosítótársaság. Az exoszkeleton nem segíti, hanem akadályozza használóját, aki egy 85 éves ember bőrében érezheti magát - írja a hirado.hu.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság „Toleranciát az éveknek” címmel tartott rendezvényt Köröstarcsán. A kezdeményezés célja az idősek közlekedésbiztonságának javítása.
A Columbia Egyetem tudósai tanulmányukban arra jutottak, hogy a kakaóbabban található természetes gyógyhatású vegyületcsoport, a flavonoidok segítségével egészséges idős embereknél megelőzhető a korral járó szellemi hanyatlás.
Nagy szükség van a Máltai Szeretetszolgálat Webnővér kezdeményezésére, hiszen több mint ötvenezer idős embert ápolnak ma bentlakásos intézményekben és még ennél is nagyobb igény lenne az ilyen időskori gondozásra – mondta Soltész Miklós szociális- és családügyért felelős államtitkár a Szeretetszolgálat sajtótájékoztatóján.
Egy berlini tanulmány szerint viszonylag jó emlékezőképességgel rendelkeznek azok az idős emberek, akiknek alacsony a vércukorszintje.
Az öngyilkosság az öt vezető halálozási ok egyike Kínában, előfordulása egyre magasabb az időskorúak körében - jelentették be kínai kutatók az öngyilkosság megelőzésének világnapján, kedden.
Amerikai tudósok megtalálták azt a fehérjét, amely az öregedéssel kapcsolatos memóriaromlásban kulcsfontosságú lehet.
A rendszeres, heti legalább egy tabletta aszpirin fogyasztása elősegítheti az időskori látásvesztést - derítették ki 15 éves adatok elemzésével ausztrál kutatók, akiknek a tanulmánya a JAMA Internal Medicine legújabb számában látott napvilágot.
Az olyan szellemi tevékenységek, mint az olvasás, írás, a kártya- és táblajátékok segítenek megőrizni az idős emberek agyának szerkezeti épségét - ismertették tanulmányuk eredményét amerikai kutatók az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) éves tudományos ülésén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft