"ÍJÁSZAT" címkével ellátott hírek
2017. augusztus 19-én Tégláson járt a Füzesgyarmati Arany Sólyom Hagyományőrző Íjász Egyesület.
A közelmúltban került megrendezésre az I. Történelmi Íjász Világbajnokság Gyulán, melyen mi is részt vettünk (ifj. Szitás László és Szitás László).
Szitás Laci 8 évesen, 2011-ben kezdett el íjászkodni. Az ötlet édesapjától származik, aki ekkor vette első íját egy kollégájától kíváncsiságból, majd apa és fia egyaránt beleszeretett ebbe a sportágba.
Komoly magyar sikereket hozott a hagyományos íjászok dél-koreai Danyang városában rendezett nyolcadik világbajnoksága, melyen 35 ország 296 versenyzője indult.
A Magyar Régészet Napját első alkalommal szervezték meg, ennek keretében számos, a hazai régészet színterét képező területtel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
A múlt században, a hetvenes évek közepére a magyar társadalom úgy, ahogy kiheverte a (szocialista) rendszerépítés sokkját, és felnőttek a Ratkó-gyerekek is. Az 1950 és 1956 között született gyerekeket hívták így. (Ratkó Anna népjóléti (1949-53), utána egészségügyi miniszter volt 1956-ig. Bevezette a gyermektelenségi adót és 1950-56 között tiltott volt az abortusz is – célja az intézkedéseknek a népesség számának növekedés volt.)
Teremíjász versenyt rendeztek Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban. A Kerecsényi Kupa Teremíjász versenyt a Kerecsényi László Íjász Egyesület rendezte.
Többszáz éves hagyománnyal rendelkező sportágat űz Preiden Anett, a mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Középiskola 8. osztályos diákja, aki az összes versenyét megnyerte, két aranyérmet gyűjtött be, mostanra bátran állíthatja, megszerette az íjászatot.
A 1848-as magyar szabadságharc előtt pontosan egy esztendővel korábban, 1847-ben volt népösszeírás Magyarországon. Ebből kiderül, hogy kik voltak Almáskamarás legelső lakói. Sőt az is kiderül, hogy a település kijelölt helyén kiosztott házhelyek közül ki, melyiket kapta meg. A nevek feltétlenül beszédesek. Összesen 126 házhelyet osztottak ki a letelepülők között.
A Turul Hagyományőrző Íjász Szakkör már harmadik éve szervezte meg a „TURUL Vándor-kupa” Határok Nélküli Íjászok Versenyét Kétegyházán, ami az idén új, méltó helyszínen, a festői környezetű Almássy-kastély parkjában került megrendezésre.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft