"ILLETÉK" címkével ellátott hírek
Az állami rezsicsökkentés folytatásaként több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament a kormány javaslatára.
Újabb hivatalos ügyintézéssel kapcsolatos díjakat és illetékeket törölne el a kormány. Ez már a második köre az úgynevezett állami rezsicsökkentésnek.
Az erkölcsi bizonyítvány kiállítása és több esetben a személyazonosító okmányok pótlásának eljárása is ingyenessé válik az illetéktörvény módosítása révén.
Közzétette a román pénzügyminisztérium annak a csaknem száz illetéknek a listáját, amelynek eltörlésére, vagy összevonására készül - közölte csütörtökön a Hotnews.ro hírportál.
Tavaly a repülőjegyeket és szállodafoglalást kínáló weboldalak többsége nem tartotta tiszteletben az Európai Unió fogyasztóvédelmi előírásait.
Több könnyítést tartalmaz a kormány jövő évi adójavaslata. 2014-ben a kabinet terve szerint már a járulékokra is kiterjesztik a családi adókedvezményt, illetve a hitelkártyás vásárlásokat is mentesítik a tranzakciós illeték alól - olvasható a híradó.hu-n.
Az euróövezeti országok pénzügyminiszterei szombatra virradóra állapodtak meg a Ciprusnak szánt hitelcsomag fő elemeiben. Reggel százak akarták kivenni a számlájukon lévő pénzt.
A készpénzfelvétel szinte mindenhol drágább lett, a nullás számlák eltűnőben vannak, egyes bankok már a hagyományosan ingyenes tranzakciónak számító kártyás vásárlásnál is áthárítják a közterhet - derül ki a Világgazdaság hétfői összeállításából.
Az illeték az autóregisztrációs adót váltja - jelentette be Victor Ponta miniszterelnök pénteken.
Az Ajka térségében bekövetkezett vörösiszapömlés károsultjai, ha a káruk megtérítéséért perelnek, akkor a bíróság mellőzi az eljárási illeték megállapítását - jelent meg a nemzetgazdasági miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben.