"INFLUENZAJÁRVÁNY" címkével ellátott hírek
Az országban tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, a múlt héten 30 százalékkal kevesebb, 66 200 ember fordult orvoshoz ilyen tünetekkel, mint az azt megelőző héten - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójából.
Országosan 10 százalékkal csökkent az influenzával orvoshoz fordulók száma, a járvány fele azonban még hátravan – jelentette ki Oroszi Beatrix, az Országos Epidemológiai Központ főigazgatója
Országszerte több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten. Az elmúlt tíz évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot.
Az influenzajárvány miatt tovább bővült azon egészségügyi intézmények köre, amelyekben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.
Intenzíven terjed az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálat adatai alapján a 3. héten 68 900 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 31 600-zal szemben - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentésében.
Az influenzajárvány miatt tovább bővült azon egészségügyi intézmények köre, amelyekben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.
Több mint ötven egészségügyi és ápolási intézményben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosai Szolgálat szerint járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.
Egyelőre főképp Baranya, Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megye érintett.
Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter a nem sürgős beavatkozások elhalasztását kérte a kórházaktól, amelyek túlterheltté váltak az influenzajárvány miatt.