"INGATLAN" címkével ellátott hírek
Idén májusban 12 869 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ami elmarad a 2018 májusitól, amikor 13 967 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint.
Ma már sokkal komplexebb a szerepe egy ingatlanközvetítőnek, mint korábban volt. Mindenképpen segítenie kell az eladót, hitelesnek kell lennie, és persze versenyképesnek kell maradnia a piacon – mondta Sándor Viktória, az Etikus Ingatlanos tanúsító védjegy védnöke szerdán a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, olvastuk a híradó.hu-n.
A háztartások nettó vagyona 2014 és 2017 vége között jelentősen nőtt, miközben az áremelkedés ebben az időszakban 5 százalék körül alakult, a szektor nettó vagyona 44 százalékkal lett nagyobb. A növekedésben az ingatlanok értékének emelkedése játszotta a vezető szerepet - mondta Huszár Gábor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzője kedden a jegybank sajtótájékoztatóján.
Idén januárban 10 230 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, alig valamivel kevesebb, mint 2018 januárjában, amikor 10 918 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint.
Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
Ha hosszútávon szeretnénk Békéscsabán letelepedni, érdemes lehet az ingatlan vásárláson gondol-kodni, hiszen egyre nagyobb a kínálat az online portálokon is.
A ma benyújtott törvényjavaslat szerint visszaadják lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaikon - derül ki a Nemzeti Eszközkezelő közleményéből.
Szilárd bizonyítékokat hozott fel az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) a sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollégium restitúciós perben, amely végén várhatóan csütörtökön hoz jogerős ítéletet a román legfelsőbb bíróság.
Átlagosan akár másfél-két hónappal rövidebb idő alatt lehet eladni az ingatlanokat most Magyarországon, mint 2013-ban, így egy panellakást átlagosan 2, míg egy társasházi téglalakást akár 3 hónap alatt is lehet értékesíteni - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.
A tulajdonosok nagy része ár alatt adja el az ingatlanát a Házbank.hu elemzése szerint, a számítások alapján átlagosan 2,5 százalékkal kapnak kevesebbet, ami a 2017-ben közvetítők által eladott 55-60 ezer ingatlannal és 13,6 millió forintos átlagárral számolva mintegy 17,5 milliárd forint.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft