"INGATLANÁRAK" címkével ellátott hírek
Eddig bírták az árnyomást a budapestiek.
Továbbra is tart a drágulás és a forgalom élénkülése az ingatlanpiacon, ezért megnőtt a kereslet az olcsóbb, kevésbé frekventált városrészekben található lakások iránt - olvasható az ingatlan.com portálnak az MTI-hez szombaton eljuttatott elemzésében.
A Duna House adatai szerint 20 százalékkal nőttek Budapest belvárosában az ingatlanárak a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor még mindig alacsonyabbak, mint a környező fővárosokban.
Londonban 2009 augusztusa óta legnagyobb mértékben, éves szinten 2,6 százalékkal csökkent a lakóingatlanok ára januárban.
Emelkedtek idén az ingatlanárak - főként a fővárosban és a Dunántúlon. A legtöbb lakás Győr-Moson-Sopron megyében épült.
A Duna House szerint felelőtlenek azok a kijelentések, amelyek szerint az ingatlanárak elérték a mélypontjukat; a mostani gazdasági helyzetben bőven benne lehet, hogy még alacsonyabbra ereszkednek az árak, még ha az elmúlt 1-1,5 év tendenciája nagyjából stagnálást is mutat.
Romániában várhatóan az idén is nőnek az ingatlanárak, mivel a kínálat továbbra is mélyen a kereslet alatt marad, vélik ingatlanpiaci tanácsadók és pénzügyi szakemberek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó