"INTEGRÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Dezső Tamás asszirológus szerint a bevándorlók nagy valószínűséggel a már itt lévő muszlim közösségekbe integrálódnak, mivel az imámok erre buzdítják őket.
Nem sikertörténet a svéd integráció, maguk a kormányzó szociáldemokraták is úgy látják, hogy tarthatatlan a jelenlegi bevándorláspolitika - mondta Flamm László külügyi szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Deák Dániel elemző szerint a migránsok integrációja kudarcot vallott, ez társadalmi problémákat és jelentős biztonsági kockázatokat jelent.
Az Európai Bizottság pénteken közzétett átfogó felmérése szerint az európaiak 69 százaléka gondolja úgy, hogy a bevándorlással kapcsolatos integrációs intézkedések hosszú távra jelentenek feladatot Európa számára. A magyar válaszadók jelentős része azt a véleményt fogalmazta meg, hogy a bevándorlás problémát jelent az ország számára - derült ki az uniós bizottság felméréséből.
Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója szerint az idei év legnagyobb kérdése az lesz, mennyire integrálhatók a világ különböző részeiről érkező bevándorlók ilyen nagy tömegben.
Megtartotta alakuló ülését, elfogadta ügyrendjét az Államreform Bizottság, amelynek feladata az Államreform II. nevű program egyes intézkedéseinek tudományos és társadalmi megalapozása, véleményezése. Patyi András, a testület vezetője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: a bizottság minden héten ülésezni fog, folyamatosan le kell tennie javaslatait a kormány asztalára.
A szövetkezeti hitelintézetek integrációja két ponton alkotmányellenes, összességében azonban megfelel az alaptörvénynek - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) szerdán közzétett határozatában.
Európa 25 év japán mintájú recesszióra számíthat, amennyiben politikusai nem erősítik meg a pénzügyi integrációt és a bankokat nem terelik vissza a reálgazdaság hitelezésébe - írja a Bloomberg hírügynökség portálja.
Elfogadni és elfogadva lenni, integrálni és integrálódni, egyáltalán hogyan, miként élnek, dolgoznak, és bármilyen furcsán is hangzik, hogyan tudnak embertársaiknak segíteni. A látássérültekről van szó, akik hosszú évek óta küzdenek azért, hogy minél önállóbbá váljanak, a társadalom aktív tagjai legyenek. A látók megismerjék mindennapjaikat, ezzel megteremtődjön esélyegyenlőségük is.
A víziközmű cégek integrációjának középtávon költségleszorító hatása van, s minőségjavító beruházásokra is sor kerülhet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft