"INTELLIGENCIA" címkével ellátott hírek
Semmi értelme mindent megjegyezni.
Egy új tanulmány szerint az alacsony kognitív készségek nagyobb valószínűséggel párosulnak homofóbiával. Nem az új tanulmány az első, amely kapcsolatot tárt fel az alacsony intelligenciaszint és az előítéletesség között.
Minél nehezebben kelsz fel reggel, annál intelligensebb vagy a tudósok szerint. Több kutatás is alátámasztotta ezt az elméletet.
Az intelligenciateszteken elért eredmények romló tendenciája nem azt jelenti, hogy butul az emberiség – vélik a Kossuth Rádiónak nyilatkozó szakértők.
Ismét megrendezik a Nagy Diák IQ-teszt elnevezésű versenyt, amelynek három fordulójában középiskolások és egyetemisták mérhetik össze intelligenciaszintjüket.
A szüleivel Arizonában élő Alexis Martin még óvodába sem jár, de már egy ötödikes színvonalán olvas és 160 feletti az IQ-ja.
Hatással lehet a gyermek intelligenciájára, ha a szülők nem alakítják ki idejében a lefekvés pontos menetrendjét - mutatta ki egy brit kutatás.
A Harvard egyetemi előkészítőjének hallgatója lesz Luis Roberto, akinek az intelligenciahányadosa 152 és 160 közötti.
A méhek társadalmi nyelvének titkait kutatják a Grazi Egyetem tudósai: robotok tanulják el az állatok nyelvét, hogy később kívülről irányíthassák viselkedésüket. A Grazi Egyetem zoológiai intézetében lévő Artificial Life Labs kutatói hatmillió euróval támogatott európai uniós projekt keretében vizsgálják az állatok társadalmi nyelvét, az úgynevezett rajintelligencia kérdéseit. Ennek segítségével a méhek rajban olyan feladatokat is képesek megoldani, amelyet egyénként nem.
Hároméves kislányt vettek fel a magas intelligenciájú embereket tömörítő Mensa társaság tagjai közé Nagy-Britanniában. A helyi sajtó beszámolója szerint az orosz származású, Guildfordban élő Alice Amos 162-es intelligenciahányadossal csatlakozhatott a nemzetközi egyesület nagy-britanniai tagozatához. Jelenleg Alice a legfiatalabb Mensa-tag a szigetországban; rajta kívül tizenhét olyan gyerek tartozik a társasághoz, aki még nem érte el az iskoláskort.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft