"INTERNET" címkével ellátott hírek
Megszavazta az Európai Parlament (EP) kedden a szerzői jogi szabályozás tervezett módosítását, amelyet máris sokan bírálnak, mondván, egyes rendelkezései veszélyeztetik az internet szabadságát.
Nyolcvanegy éves korában meghalt Larry Roberts amerikai tudós, az internet egyik atyja, aki az 1960-as években vezette az amerikai Fejlett Kutatási Projektek (ARPA) Ügynökségét, amelynek feladata volt az ősinternet, az Arpanet létrehozása.
Januártól folytatódik a Szupergyors Internet Programhoz (SZIP) kapcsolódó hálózatfejlesztés – ezt mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár péntek reggel az M1-en.
Tim Berners-Lee visszaadná a felhasználóknak azt, ami szerinte a legfontosabb a számukra: a döntést afelett, hogy kinek adják oda a személyes adataikat. Több nagy webes vállalat üzleti modelljét ezzel alaposan letörné.
A közösségi média és mások véleménye óriási hatással van a vásárlásaink döntésmechanizmusaira. A fogyasztói társadalom teljes átalakulásáról Jagodics Rita kereskedelmi marketing szakértő beszélt a hirado.hu-nak.
Repülőn vagy hajón internetezni saját mobillal vagy számítógéppel – ha nem is olcsó, de egyre jobb az összeköttetés. Közben új életre kel a műholdas telefonálás is.
Miután korábban egy komplett feladatsor kiszivárgott, Algéria úgy döntött, radikális eszközzel próbál elébe menni az iskolai csalásoknak: egyszerűen kikapcsolják az internetet, mialatt a diákok vizsgáznak.
Éppen csak, de átment az Európai Parlament (EP) jogi bizottságán az a törvénytervezet, ami a szakemberek szerint felszámolná a szabad internetet és eltüntetné belőle a kreativitást.
Nyugat-Afrika országainál komoly gondot okozott, amikor március végén elszakadt egy tenger alatti adatkábel.
A Falcon Heavy kilövése után ezúttal a Falcon-9-es rakétával állítanának pályára három műholdat Elon Muskék.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft