"INTERNET" címkével ellátott hírek
Az alapvető élelmiszerek áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik jövőre, de olcsóbb lesz étteremben enni és internetezni is.
A kormány még az idén javaslatot tehet az internet-előfizetések áfájának csökkentésére, így az előfizetési díjak is csökkenhetnek - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az Országgyűlésben. Kara Ákos az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításának vitájában úgy fogalmazott: a magyar kormány elkötelezett a digitális fejlesztések mellett, a kormány ezért internetes konzultációt folytatott. Hozzátette: a szolgáltatókkal együttműködve a rászorulók számára is elérhető árú internetcsomagot akarnak létrehozni, valamint ingyenes wifi-szolgáltatást terveznek minden magyar település központjába.
A magyar helyesírásban már régóta kisbetűs az internet, és most már végre az amerikai újságírók bibliájaként emlegetett AP Stylebook is leszokik a nagy I-ről.
Hegymegi Boglára hétfőn ment el otthonról. Édesanyja azt sem zárja ki, hogy az interneten valamely csatornáján csalták el otthonról.
Aki cerkával tanult írni, aki tintába mártogatós, faszárú tollal (a vége mindig meg volt rágva) gyakorolta a betűk formázását, annak idősebb korában, úgy negyven felé kifejezetten nehéz volt megtanulnia a gépírás tudományát. Arról nem is beszélve, hogy őszinte csodálattal és tisztelettel viseltetett minden olyan kolléganő iránt, akik szélsebes ujjakkal ütötték az Optima írógépek billentyűzetét úgy, hogy közben még tréfálkozni is volt idejük. Meg egyébként is, a gyors- és gépírás érettségihez kötött szakma volt a békeidőkben…
Nem működik az internetkapcsolat, a fogyasztóra erőltetik a hűségidőt, és probléma esetén csak nehezen érhető a szolgáltató – többek között ilyen problémákkal találkozik sok felhasználó. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz tavaly körülbelül 2500 panasz érkezett be, a legtöbb a panaszkezeléssel, az ügyfélszolgálat működésével és számlázással kapcsolatos volt. A Kossuth Rádió annak járt többek között utána, mire kell figyelnie a fogyasztóknak szerződéskötés esetén, és hogy milyen szabályok érvényesek a szolgáltatókra - írja a híradó.hu
Gyakorlatilag minden, aminek a nevében szerepel az „online” kifejezés, fokozott adóhatósági ellenőrzésre számíthat idén – hívja fel a figyelmet a Deloitte. Az internetes kereskedelem rohamos bővülése miatt ez érthető is, emellett az elmúlt időszak rossz tapasztalatai miatt a munkaerő-kölcsönzőkből dolgoztató cégeknek is körmére néznek majd. Azok sem maradnak ki a buliból, akik több cégnek tulajdonosai, főleg ha ezeket kockázatosnak is minősítették - hagyatkozik a híradó.hu a profithet.hu cikkére.
A Békéscsabai Járási Ügyészség 89 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 25 éves budapesti férfival, és élettársával, egy 23 éves budapesti nővel szemben, akik nem létező termékeket értékesítettek az interneten és így 89 sértettet károsítottak meg.
2020-ra – kis túlzással – a mobiltelefonok fogják uralni a világot, legalábbis ez derül ki a Cisco éves jelentéséből.
A napokban egyre több internetes fórumon és a közösségi oldalon felbukkant a tiszafából, illetve annak gyümölcséből készült teafőzet receptje, annak ígéretével, hogy bárkit gyorsan, végleg megszabadít a télvíz idején kellemetlen köhögéstől. Ám a sokak által „ajánlott” főzet fogyasztása rendkívül veszélyes, esetlenként akár halálos kimenetelű mérgezést is okozhat – hívja föl figyelmet a kockázatokra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.